0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Co dělat, když vám v restauraci nechutná

Co dělat, když vám v restauraci nechutná
sdílet:
Stalo se vám, že maso bylo well done místo medium? Těstoviny byly přesolené, v salátu písek a přílohu zdobil vlas? Nebo vám prostě nechutnalo? Jako host máte právo jídlo reklamovat, a dokonce ho i vrátit. Poradíme vám, jak na to.

Osobní stížnost


Nejlepší je stěžovat si osobně, a to hned z několika důvodů. Pokud vám v restauraci reklamaci uznají, jídlo nezaplatíte nebo dostanete slevu, jedná-li se pouze o menší prohřešek ze strany kuchyně. Hned jak zjistíte, že je na vašem pokrmu něco v nepořádku, informujte obsluhu a sami navrhněte adekvátní postup. Popište, co se vám na pokrmu nelíbí a proč. Klíčem k úspěchu je a vždy bude slušné chování. Buďte milí, ale nenechte se odbýt. Nezapomeňte, že za kvalitu jídla neodpovídá číšník, nýbrž kuchař.

V dobrých restauracích by se nemělo stát, že vás takové jídlo nechají zaplatit. Reklamaci většinou uznají a připraví jídlo znovu nebo jako omluvu přinesou dezert či víno jako pozornost podniku. Pokud obsluha odmítá reklamaci uznat, nechte si přivolat vedoucího provozu, tomu problém od začátku vysvětlete. Obsluze pak můžete za neprofesionální jednání snížit spropitné. Jestliže i manažer zastává jiný názor než vy, zůstává zde možnost elektronické stížnosti například majiteli.

 

 

Elektronická stížnost


Pokud neradi řešíte problémové situace osobně nebo preferujete anonymitu, kontaktujte podnik až po svém odchodu. Buďte struční a výstižní, nezapomeňte však na podrobnosti jako datum a čas vaší návštěvy, popřípadě jméno, na které jste měli rezervaci. Peníze za nepovedenou večeři pravděpodobně již zpátky nedostanete. Provozovatele však upozorníte na chybu, která mu pomůže vylepšit služby. Třeba právě díky vám bude mít v budoucnu více spokojených hostů. Někdy restaurace navrhne jako odškodné alespoň voucher.

Pokud podnik nereaguje na žádnou z vašich stížností, navštivte třeba Hele, nejlepší restaurace! nebo Nejezto.cz a k restauraci přidejte takové hodnocení a názor, jaký si podle vás zaslouží.

 

 

 

 

Připravila Nikita Rybová

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Škola vaření: chilli omáčka
  • Tipy a triky

Škola vaření: chilli omáčka

Tomu říkáme vášeň! Domácí chilli omáčka inspirovaná asijskou kuchyní vás roztetelí a dodá letnímu vaření říz.   ...
Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět
  • Jak na to

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět

Připravte pro hosty na zahradní party originální pochoutky, po kterých se budou moci utlouct. Vybrali jsme jich pro vás některé, se kterými nemůžete šlápnout vedle. Od drobných předkrmů pro první návštěvníky, přes hlavní chod...
Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...

Obchod Apetit