Menu pro Kristiána, restaurace Hansen, Brno (14.–17. března 2012)
V brněnské restauraci Hansen zavzpomínají na Oldřicha Nového a dobu, která oplývala noblesou a dobrými mravy. Na speciálním jídelním lístku objevíte jídla jako královnina paštika, ruská vejce, slepice v nudlích či nadívané telecí s bylinkovou nádivkou.
Info: www.hansen-restaurant.cz
Táborský festival vína, město Tábor (15.–31. března 2012)
Jižní Čechy zažijí dvoutýdenní přehlídku českých a moravských vín. Akce se koná letos již počtvrté a opět se jí zúčastní skvělí vinaři, sommeliéři a degustátoři z celé České republiky. Festival slibuje více než dva týdny gastronomických radovánek. K těm patří například řízené degustace, tematické degustační večery, sommeliérská show, ochutnávka pravých champagne a burgundských vín nebo kurz degustačního minima.
Info: www.festival–vina.cz
Oslavy Dne svatého Patrika, Praha (15.–18. března 2012)
17. března slaví Irové Den svatého Patrika, který patří k jejich nejvýznamnějším svátkům. Do oslav se můžete zapojit i v Praze, a to v irských hospodách James Joyce Prague’s Cosy Irish Pub a Caffrey’s Irish Bar a nově i ve Staroměstské restauraci a restauraci U Supa.