Česká chuťovka 2010

sdílet:
Na pražské Kampě se sejdou výrobci všech pravých a nefalšovaných lahůdek z různých koutů České republiky. Od 16. do 19. září se tam bude konat originální veletrh, jehož součástí bude i druhý ročník soutěže Dobrý tuzemský potravinářský výrobek Česká chuťovka SLOW FOOD 2010.

Tuzemské dobroty



„Snahou naší soutěže je upozornit spotřebitele na kvalitní výrobky, které nemají věhlasné mezinárodní jméno a mnohdy zůstávají v regionech. Díky této akci mohou dostat i výrobky malých firem a rodinných výroben svou šanci a představit se širší veřejnosti,“ vysvětlila Blanka Turturro, předsedkyně pražské pobočky organizace Slow Food. Soutěžit se bude v různých kategoriích, např. cereální výrobky, ovocné a zeleninové výrobky nebo mléčné výrobky.

Nesmlouvavá kritéria



Na přihlášené produkty jsou kladeny vysoké nároky. Výrobek musí být dobrý, tedy mít odpovídající chuť. Dále musí být čistý, tj. vyroben v souladu s životním prostředím bez přidaných látek škodících lidskému zdraví. A v neposlední řadě musí být fair, tzn. že za něj spotřebitel zaplatí výrobci spravedlivou cenu.

Přihlašovaný výrobek musí být samozřejmě od českého výrobce a obsahovat převahu českých surovin. „Vyhodnocení provede nestranná odborná porota sestávající ze zástupců různých odvětví potravinářského průmyslu,“ uvedla Turturro.

Více informací na www.ceskachutovka.cz
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit