0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Restaurant Day: Čeští foodies nabídnou své lahůdky

Restaurant Day: Čeští foodies nabídnou své lahůdky
sdílet:
Tyto dobroty v obchodě nekoupíte.

V sobotu 15. listopadu se koná další Restaurant Day. Pouze v tento jediný den se na různých místech po celém světě otevřou tzv. pop-up restaurace – podniky, které můžete najít kdekoli. V parku, na ulici, v podchodu nebo třeba u někoho v bytě. Do akce se zapojí i čeští foodies. Přijďte ochutnat.

Maso i koblihy

Na sobotní oběd na Žižkově připravili Tomáš Oujezdský s Claudiem E. Antonellim italskou hostinu. Jako předkrm zvolili mortadelovou pěnu s focacciou, k hlavnímu jídlu připravili lasagne na několik způsobů. Ochutnat tak můžete ty klasické s rajčatovou omáčkou, ale i houbové s klobáskou nebo dýňové. Více info o akci zde

Kousek od kluků, ve Francouzské 76, budou u malého vintage obchůdku bohémské hody. Holky z Boho Pop-up Store a Vývařovna.com uvaří hovězí bourguignon s kaší a jako dezert nabídnou koblihy plněné domácí marmeládou. Svoji účast potvrďte tady

Děti vezměte na sladké do Amper Café (adresa zde), kde je čeká celých patnáct druhů makronek. Od levandulových a citronových až po ty, co chutnají jako slaný karamel nebo švestky s mákem.

Mimo hlavní město

S velkou vervou se do vaření a pečení pustili i mimopražští. Prostějovští milovníci jídla se sejdou v místním kulturním domě. Každý z nich bude obsluhovat vlastní stánek s dobrotami. Dojděte si pro dvě nožičky domácí klobásy nebo na kousek bezlepkového dortu. Pro odvážlice bude připraveno hmyzí menu. 
Na Sokolské třídě 23 v Ostravě bude připraveno gruzínské menu spolu s chlazeným domácím pivem. Mňam! 

Celý seznam zúčastněných najdete na oficiálních stránkách nebo na Facebooku.

Jak se zapojit

Je to jednoduché a nic se neplatí. Pokud tedy uvažujete nad otevřením vlastní jednodenní restaurace, Restaurant Day je perfektní způsob, jak si vyzkoušet vlastní možnosti a síly a získat první návštěvníky. Stačí si jen vše dobře naplánovat, vybrat lokalitu (třeba hezký park), zajistit si pomocníky a v neposlední řadě informovat potenciální zákazníky. Třeba na Facebooku nebo pomocí letáků. Příští akce bude 15. února. Pokud se rozhodnete zúčastnit, nezapomeňte se registrovat na oficiálních stránkách Restaurant Day. Hodně štěstí!

 
Autor: nikita.rybova

Comments

Apetit magazín

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...

Obchod Apetit