Vídeňské masopustní koblihy

Vídeňské masopustní koblihy

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 (22)
Do hodiny

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3116 kcal
Bílkoviny 114 g
Cukr 231 g
Tuky 185 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Nadýchané jako peřinka...

Suroviny

mléko 125 ml
vlažné
droždí čerstvé 20 g
0,5 kostky
krupicový cukr 40 g
mouka pšeničná hladká 280 g
sůl špetka
máslo 60 g
2 PL
rum tuzemák
žloutek 4 ks
zakysaná smetana 2 ČL
jahodový džem
lze nahradit meruňkovým džemem
olej
na smažení, 1:1 se sádlem
sádlo
na smažení, 1:1 s olejem

1 Do tří čtvrtin mléka rozdrobte droždí, přidejte lžičku cukru a hrstku mouky a nechte vzejít kvásek. Z něj a ze zbývajícího mléka (přilévejte postupně), cukru, soli, nakrájeného másla, rumu, žloutků, kvásku, zakysané smetany a mouky (vše kromě mléka o stejné pokojové teplotě) zpracujte měkké těsto; při zpracovávání by se na něm měly tvořit puchýřky. Nechte vykynout (cca 45 minut).

2 Na lehce pomoučněné pracovní ploše těsto rozválejte na asi centimetr silnou placku. Sklenkou nebo vykrajovátkem naznačte kolečka (mohou mít i okolo 10 cm v průměru) těsně vedle sebe, aby nebylo moc odkrojků. Na polovinu koleček naklaďte lžičkou trochu zavařeniny (nepřežeňte to, koblihy by se při smažení topily). Zbylá kolečka dokrojte, položte je na kolečka se zavařeninou, okraje důkladně přitlačte a ještě jednou vykrojte o něco menší skleničkou či vykrajovátkem. Okraje tak budou hladké a opravdu pevně spojené.

3 Nechte 15–30 minut kynout na válu spodní stranou nahoru a přikryté utěrkou. Koblihy smažte v hlubší vrstvě tuku 3 minuty pod pokličkou, pak odkryjte, obraťte (dejte pozor, abyste je při tom nepropíchli!) a bez pokličky smažte 3 minuty z druhé strany. Do tuku dávejte tolik koblih, aby kolem nich zůstávalo nejméně jednou tolik volného místa. Vyjměte a nechte okapat na papírových utěrkách. Na závěr je pocukrujte.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit