0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vídeňské masopustní koblihy

Vídeňské masopustní koblihy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vídeňské masopustní koblihy

3.7 / 5. Počet hodnocení: 23
Do hodiny Snadné na 6–10 koblih

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3179 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 231 g
Tuky 185 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koblihy nadýchané jako peřinka...

Suroviny

mléko 125 ml
vlažné
droždí čerstvé 20 g
0,5 kostky
krupicový cukr 40 g
mouka pšeničná hladká 280 g
sůl 1 špetka
máslo 60 g
rum 2 PL
tuzemák
žloutek 4 ks
zakysaná smetana 2 ČL
jahodový džem
nebo meruňkový
olej
na smažení, 1:1 se sádlem
sádlo
na smažení, 1:1 s olejem

1 Do tří čtvrtin mléka rozdrobte droždí, přidejte lžičku cukru a hrstku mouky a nechte vzejít kvásek. Z něj a ze zbývajícího mléka (přilévejte postupně), cukru, soli, nakrájeného másla, rumu, žloutků, kvásku, zakysané smetany a mouky (vše kromě mléka o stejné pokojové teplotě) zpracujte měkké těsto; při zpracovávání by se na něm měly tvořit puchýřky. Nechte vykynout (cca 45 minut).

2 Na lehce pomoučněné pracovní ploše těsto rozválejte na asi centimetr silnou placku. Sklenkou nebo vykrajovátkem naznačte kolečka (mohou mít i okolo 10 cm v průměru) těsně vedle sebe, aby nebylo moc odkrojků. Na polovinu koleček naklaďte lžičkou trochu zavařeniny (nepřežeňte to, koblihy by se při smažení topily). Zbylá kolečka dokrojte, položte je na kolečka se zavařeninou, okraje důkladně přitlačte a ještě jednou vykrojte o něco menší skleničkou či vykrajovátkem. Okraje tak budou hladké a opravdu pevně spojené.

3 Nechte 15–30 minut kynout na válu spodní stranou nahoru a přikryté utěrkou. Koblihy smažte v hlubší vrstvě tuku 3 minuty pod pokličkou, pak odkryjte, obraťte (dejte pozor, abyste je při tom nepropíchli!) a bez pokličky smažte 3 minuty z druhé strany. Do tuku dávejte tolik koblih, aby kolem nich zůstávalo nejméně jednou tolik volného místa. Vyjměte a nechte okapat na papírových utěrkách. Na závěr je pocukrujte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/2

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit