0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vídeňské masopustní koblihy

Vídeňské masopustní koblihy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vídeňské masopustní koblihy

3.7 / 5. Počet hodnocení: 23
Do hodiny Snadné na 6–10 koblih

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3179 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 231 g
Tuky 185 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koblihy nadýchané jako peřinka...

Suroviny

mléko 125 ml
vlažné
droždí čerstvé 20 g
0,5 kostky
krupicový cukr 40 g
mouka pšeničná hladká 280 g
sůl 1 špetka
máslo 60 g
rum 2 PL
tuzemák
žloutek 4 ks
zakysaná smetana 2 ČL
jahodový džem
nebo meruňkový
olej
na smažení, 1:1 se sádlem
sádlo
na smažení, 1:1 s olejem

1 Do tří čtvrtin mléka rozdrobte droždí, přidejte lžičku cukru a hrstku mouky a nechte vzejít kvásek. Z něj a ze zbývajícího mléka (přilévejte postupně), cukru, soli, nakrájeného másla, rumu, žloutků, kvásku, zakysané smetany a mouky (vše kromě mléka o stejné pokojové teplotě) zpracujte měkké těsto; při zpracovávání by se na něm měly tvořit puchýřky. Nechte vykynout (cca 45 minut).

2 Na lehce pomoučněné pracovní ploše těsto rozválejte na asi centimetr silnou placku. Sklenkou nebo vykrajovátkem naznačte kolečka (mohou mít i okolo 10 cm v průměru) těsně vedle sebe, aby nebylo moc odkrojků. Na polovinu koleček naklaďte lžičkou trochu zavařeniny (nepřežeňte to, koblihy by se při smažení topily). Zbylá kolečka dokrojte, položte je na kolečka se zavařeninou, okraje důkladně přitlačte a ještě jednou vykrojte o něco menší skleničkou či vykrajovátkem. Okraje tak budou hladké a opravdu pevně spojené.

3 Nechte 15–30 minut kynout na válu spodní stranou nahoru a přikryté utěrkou. Koblihy smažte v hlubší vrstvě tuku 3 minuty pod pokličkou, pak odkryjte, obraťte (dejte pozor, abyste je při tom nepropíchli!) a bez pokličky smažte 3 minuty z druhé strany. Do tuku dávejte tolik koblih, aby kolem nich zůstávalo nejméně jednou tolik volného místa. Vyjměte a nechte okapat na papírových utěrkách. Na závěr je pocukrujte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/2

Apetit magazín

AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...
Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí
  • Zajímavosti

Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí

Už jste ochutnali pestrobarevnou misku plnou vitaminů, minerálů a dokonalé chuti? Pokud se s poke bowl osobně dosud neznáte, určitě byste to měli napravit. Prozradíme, odkud se k nám tento hit dostal a jak si poke bowl připravit doma. ...
Vlažná voda s citronem po ránu? Známe pro i proti
  • Zdraví a výživa

Vlažná voda s citronem po ránu? Známe pro i proti

Už jste o tomto trendu, který razí řada českých i zahraničních celebrit slyšeli? Pravidelné pití vlažné vody s citronem po ránu má podle mnohých blahodárné účinky na lidský organismus. Přináší tato rutina opravdu nějaké benefity? ...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit