Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Co jíst v listopadu

sendvič s vejcem a avokádem
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Vychutnejte si dlouhé listopadové večery s přáteli a potěšte se dobrým jídlem. Budete se možná divit, jaké krásy vám tento jinak pošmourný měsíc nabízí.

Příroda se kvapem chystá k zimnímu spánku, ale ještě můžeme užívat hojnost z její pozdní sklizně nebo vyrazit na lov. Právě teď vrcholí čas honů a zvěřinových hodů a čerstvá zvěřina je opravdová lahůdka. Doporučujeme vám srnčí ragú s rakytníkem a vůní podzimu.

Ze záhonů skliďte pórek – zbožňujeme ho v polévkách, rizotech i jemně zapékaný a plníme s ním slané koláče a koláčky; ochutnejte naše nejoblíbenější – sýrové. Pokud vás lákají krásně fialové čerstvé fíky a nevíte, co s nimi, zkuste recept na focacciu s kozím sýrem. A než začnete schraňovat a loupat ořechy na Vánoce, upečte si ořechový koláč s ricottou, mascarpone a medem.

Spoustu receptů na hřejivá listopadová jídla najdete v novém vydání časopisu Apetit.

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak vybrat kvalitního lososa? Odborníci radí, na co si dát pozor
  • Zdraví a výživa

Jak vybrat kvalitního lososa? Odborníci radí, na co si dát pozor

Je to ryba, která má jemnou (v podstatě univerzální) chuť, je téměř bez kostí a k tomu všemu je opravdu zdravá. Jedná se samozřejmě o lososa, a my se ptáme: jíte jej alespoň dvakrát týdně? Odborníci to doporučují, protože je bohatým zdrojem...
Pesto z kadeřávku: Zelená bomba plná chuti a vitamínů
  • Zajímavosti

Pesto z kadeřávku: Zelená bomba plná chuti a vitamínů

Kadeřávek je zpět a přináší do kuchyně svěží vítr! Tato superpotravina, plná vitamínů a minerálů, si získává své místo na stolech po celém světě. Připravte z něj pesto, které je nejen zdravé a snadné, ale také neuvěřitelně všestranné –...