Vychutnejte si dlouhé listopadové večery s přáteli a potěšte se dobrým jídlem. Budete se možná divit, jaké krásy vám tento jinak pošmourný měsíc nabízí.
Příroda se kvapem chystá k zimnímu spánku, ale ještě můžeme užívat hojnost z její pozdní sklizně nebo vyrazit na lov. Právě teď vrcholí čas honů a zvěřinových hodů a čerstvá zvěřina je opravdová lahůdka. Doporučujeme vám srnčí ragú s rakytníkem a vůní podzimu.
Ze záhonů skliďte pórek – zbožňujeme ho v polévkách, rizotech i jemně zapékaný a plníme s ním slané koláče a koláčky; ochutnejte naše nejoblíbenější – sýrové. Pokud vás lákají krásně fialové čerstvé fíky a nevíte, co s nimi, zkuste recept na focacciu s kozím sýrem. A než začnete schraňovat a loupat ořechy na Vánoce, upečte si ořechový koláč s ricottou, mascarpone a medem.
Spoustu receptů na hřejivá listopadová jídla najdete v novém vydání časopisu Apetit.