0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Co jíst v listopadu

Co jíst v listopadu
sdílet:
Vychutnejte si dlouhé listopadové večery s přáteli a potěšte se dobrým jídlem. Budete se možná divit, jaké krásy vám tento jinak pošmourný měsíc nabízí.

Příroda se kvapem chystá k zimnímu spánku, ale ještě můžeme užívat hojnost z její pozdní sklizně nebo vyrazit na lov. Právě teď vrcholí čas honů a zvěřinových hodů a čerstvá zvěřina je opravdová lahůdka. Doporučujeme vám srnčí ragú s rakytníkem a vůní podzimu. Ze záhonů skliďte pórek – zbožňujeme ho v polévkách, rizotech i jemně zapékaný a plníme s ním slané koláče a koláčky; ochutnejte naše nejoblíbenější – sýrové. Pokud vás lákají krásně fialové čerstvé fíky a nevíte, co s nimi, zkuste recept na focacciu s kozím sýrem. A než začnete schraňovat a loupat ořechy na Vánoce, upečte si ořechový koláč s ricottou, mascarpone a medem.

Spoustu receptů na hřejivá listopadová jídla najdete v novém vydání časopisu Apetit.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč