Nová registrace Zapomenuté heslo

20 nejlepších zvěřinových receptů

2. 10. 2017

Sezona zvěřinových specialit je tady. Budete se možná až divit, jaké krásy vám tento jinak pošmourný měsíc nabízí. Právě teď, kdy vrcholí čas honů a zvěřinových hodů, je čerstvá zvěřina opravdovou lahůdkou. Při koupi kančího žádejte maso ze samice a spíš mladší kus. Je skvělé pečené nebo na guláš. Srnčí kýta je výborná na svíčkovou, žebírka nebo plecko zase na ragú. Nejen u zvěřiny platí, že jaké víno na přípravu pokrmů použijete, takovou chuť získáte. Na tmavé maso doporučujeme co nejkvalitnější, suché a pokud možno těžší červené víno. Do kančího guláše jsou ideální vína z Chile, která mají skvělé modré odrůdy Cabernet Sauvignon či Merlot a ty si s divočákem krásně rozumějí. Na podzim zkrátka se zvěřinou nešlápnete vedle. 

Recepty

Sdílet kolekci receptů

Zvěřina Poctivý guláš Sezona Populární recepty Recepty našich babiček

Podobné kolekce receptů

Související články

Zvěřina

„Zvěřiny se nebojte, je to maso jako každé jiné“, říká zpracovatel zvěřiny

Na přípravu zvěřiny si netroufá každý a nebývá ani běžnou součástí restauračních menu. Možná za tím stojí historické předsudky, které se stále obtížně překonávají. Mnozí lidé vnímají zvěřinu jako náročnou na přípravu, drahou a příliš aromatickou. Co si o tom myslí Aleš Rosol, majitel firmy Zvěřina Berbera, která se na zpracování zvěřiny zaměřuje?