20 nejlepších zvěřinových receptů
![20 nejlepších zvěřinových receptů](/sites/default/files/styles/middle_cropped/public/kompilat/srncimasovekoule.jpg?h=7c741f3a)
Sezona zvěřinových specialit je tady. Budete se možná až divit, jaké krásy vám tento jinak pošmourný měsíc nabízí. Právě teď, kdy vrcholí čas honů a zvěřinových hodů, je čerstvá zvěřina opravdovou lahůdkou. Při koupi kančího žádejte maso ze samice a spíš mladší kus. Je skvělé pečené nebo na guláš. Srnčí kýta je výborná na svíčkovou, žebírka nebo plecko zase na ragú. Nejen u zvěřiny platí, že jaké víno na přípravu pokrmů použijete, takovou chuť získáte. Na tmavé maso doporučujeme co nejkvalitnější, suché a pokud možno těžší červené víno. Do kančího guláše jsou ideální vína z Chile, která mají skvělé modré odrůdy Cabernet Sauvignon či Merlot a ty si s divočákem krásně rozumějí. Na podzim zkrátka se zvěřinou nešlápnete vedle.