Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dušená zvěřina se zeleninou

Dušená zvěřina se zeleninou

4.3/5 Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2105 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 354 g
Tuky 44 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dýně ladí se sýry, máslem i s kokosovým mlékem, ořechy, hruškami, jablky i masem. Potřebujete-li zahřát, nechte ji zazářit v dušené směsi, jako je ta naše se zvěřinou.

Suroviny

řepkový olej 2 PL
(srnec, jelen, daněk,..), na dušení, na kostky
velká, nahrubo
česnek 2 stroužek
podrcené
worcesterská omáčka 1 PL
jalovec špetka
drcený
oregano 1 ČL
sušené
sůl 1 PL
pepř 1 ČL
mletý
vývar hovězí 750 g
horký, (nemusí být)
střední, oloupané, na čtvrtky
dýně 500 g
(hokkaido), očištěné, na 3cm kostky

Postup

1

V těžkém kastrolu rozehřejte olej, vsypte maso a opečte ze všech stran dohněda. Přidejte cibuli, česnek, worcester, bobkový list, jalovec, oregano, sůl, pepř a vývar nebo vodu. Přiveďte k varu, zmírněte oheň a přiklopené zvolna vařte/duste 1,5–2 ho- diny, aby maso změklo.

2

Pak přidejte brambory a dýni a dále duste, aby změkly (podle potřeby přidejte horkou vodu), asi 20 minut.

3

Pak vylovte část dýně, rozmixujte ji dohladka a vmíchejte zpět do dušené směsi, aby byla hustší. Prohřejte, podávejte.

NĚCO NAVÍC
Stejným způsobem lze připravit i hovězí maso (kližku nebo plec). 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...