0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dušená zvěřina se zeleninou

Dušená zvěřina se zeleninou

3 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2105 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 354 g
Tuky 44 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dýně ladí se sýry, máslem i s kokosovým mlékem, ořechy, hruškami, jablky i masem. Potřebujete-li zahřát, nechte ji zazářit v dušené směsi, jako je ta naše se zvěřinou.

Suroviny

řepkový olej 2 PL
zvěřina 1 kg
(srnec, jelen, daněk,..), na dušení, na kostky
cibule 3 ks
velká, nahrubo
česnek 2 stroužek
podrcené
worcesterská omáčka 1 PL
bobkový list 1 ks
jalovec špetka
drcený
oregano 1 ČL
sušené
sůl 1 PL
pepř 1 ČL
mletý
vývar hovězí 750 g
horký, (nemusí být)
brambory 7 ks
střední, oloupané, na čtvrtky
dýně 500 g
(hokkaido), očištěné, na 3cm kostky

1 V těžkém kastrolu rozehřejte olej, vsypte maso a opečte ze všech stran dohněda. Přidejte cibuli, česnek, worcester, bobkový list, jalovec, oregano, sůl, pepř a vývar nebo vodu. Přiveďte k varu, zmírněte oheň a přiklopené zvolna vařte/duste 1,5–2 ho- diny, aby maso změklo.

2 Pak přidejte brambory a dýni a dále duste, aby změkly (podle potřeby přidejte horkou vodu), asi 20 minut.

Pak vylovte část dýně, rozmixujte ji dohladka a vmíchejte zpět do dušené směsi, aby byla hustší. Prohřejte, podávejte.

NĚCO NAVÍC

Stejným způsobem lze připravit i hovězí maso (kližku nebo plec). 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...

Obchod Apetit