Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Dušená zvěřina se zeleninou

Dušená zvěřina se zeleninou

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (1)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2105 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 354 g
Tuky 44 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dýně ladí se sýry, máslem i s kokosovým mlékem, ořechy, hruškami, jablky i masem. Potřebujete-li zahřát, nechte ji zazářit v dušené směsi, jako je ta naše se zvěřinou.

Suroviny

řepkový olej 2 PL
zvěřina 1 kg
(srnec, jelen, daněk,..), na dušení, na kostky
cibule 3 ks
velká, nahrubo
česnek 2 stroužek
podrcené
worcesterská omáčka 1 PL
bobkový list 1 ks
jalovec špetka
drcený
oregano 1 ČL
sušené
sůl 1 PL
pepř 1 ČL
mletý
vývar hovězí 750 g
horký, (nemusí být)
brambory 7 ks
střední, oloupané, na čtvrtky
dýně 500 g
(hokkaido), očištěné, na 3cm kostky

1 V těžkém kastrolu rozehřejte olej, vsypte maso a opečte ze všech stran dohněda. Přidejte cibuli, česnek, worcester, bobkový list, jalovec, oregano, sůl, pepř a vývar nebo vodu. Přiveďte k varu, zmírněte oheň a přiklopené zvolna vařte/duste 1,5–2 ho- diny, aby maso změklo.

2 Pak přidejte brambory a dýni a dále duste, aby změkly (podle potřeby přidejte horkou vodu), asi 20 minut.

Pak vylovte část dýně, rozmixujte ji dohladka a vmíchejte zpět do dušené směsi, aby byla hustší. Prohřejte, podávejte.

NĚCO NAVÍC

Stejným způsobem lze připravit i hovězí maso (kližku nebo plec). 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit