
Dušená zvěřina se zeleninou
Dýně ladí se sýry, máslem i s kokosovým mlékem, ořechy, hruškami, jablky i masem. Potřebujete-li zahřát, nechte ji zazářit v dušené směsi, jako je ta naše se zvěřinou.
Ingredience
- 2 lžíce řepkového oleje
- 1kg zvěřiny (srnec, jelen, daněk...) na dušení, nakrájené na kostky
- 3 velké cibule, nakrájené nahrubo
- 2 stroužky česneku, podrcené
- 1 lžíce worcesterské omáčky
- 1 bobkový list
- špetka drceného jalovce
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžíce soli
- 1 lžička mletého pepře
- 750ml hovězího vývaru, horkého (nemusí být)
- 7 středních brambor, oloupaných a nakrájených na čtvrtky
- 500g dýně (hokkaido), očištěné a nakrájené na cca 3cm kostky
Příprava jídla
1 V těžkém kastrolu rozehřejte olej, vsypte maso a opečte ze všech stran dohněda. Přidejte cibuli, česnek, worcester, bobkový list, jalovec, oregano, sůl, pepř a vývar nebo vodu. Přiveďte k varu, zmírněte oheň a přiklopené zvolna vařte/duste 1,5–2 ho- diny, aby maso změklo.
2 Pak přidejte brambory a dýni a dále duste, aby změkly (podle potřeby přidejte horkou vodu), asi 20 minut.
3 Pak vylovte část dýně, rozmixujte ji dohladka a vmíchejte zpět do dušené směsi, aby byla hustší. Prohřejte, podávejte.
NĚCO NAVÍC
Stejným způsobem lze připravit i hovězí maso (kližku nebo plec).
Přidat komentář