Bez čokolády se neobejde žádný cukrář a přiznejme si na rovinu, její svůdné chuti odolá málokdo. Vyrábí se z kakaových bobů, které se po vysušení opraží a melou na řídkou kaši plnou kakaového másla. To se oddělí a poté zpracuje na kakaový prášek nebo se smísí s dalšími přísadami na čokoládu. O její kvalitě nerozhoduje jen procento kakaa uvnitř tabulky, ale také kvalita a způsob zpracování kakaových bobů.
Čokoládu můžete okusit v nejrůznějších příchutích, už Olmékové do ní přidávali vanilku, jasmín, med, nebo dokonce pepř či čili. My si dnes vychutnáváme tabulky s různými oříšky, kandovaným ovocem, zázvorem nebo třeba květy růží. Bez ohledu na příchuť, čokoláda je prostě skvělá!
Chcete vyhrát barevné hodinky s barvou dle vlastního výběru nebo balík 50 Deli tyčinek? Zúčastněte se soutěže zde.
Čokoláda – hotové blaho
Ať mléčná, nebo hořká, rozplývá se na jazyku. Na začátku jara vám spolehlivě zvedne náladu stejně jako první květy na zahrádce.