Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dál z červené čočky se špenátem a rajčaty

Dál z červené čočky se špenátem a rajčaty
sdílet:
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 velký stroužek česneku, jemně nasekaný
  • 3 cm kousek zázvoru, nastrouhaný
  • ½ lžičky kurkumy
  • 200 g červené čočky, propláchnuté a okapané
  • 400g konzerva krájených rajčat
  • 1 kelímek Maggi Gurmánského zeleninového bujónu
  • ½–1 lžíce garam masály
  • sůl
  • 100 g baby špenátu, omytého
  • chléb nán k podávání


V hluboké pánvi nebo kastrolu zahřejte olej, vsypte cibuli a 5 minut ji opékejte do změknutí. Přidejte česnek a zázvor a opékejte další minutu. Vmíchejte kurkumu, čočku, promíchejte a přilijte vývar a 400 ml horké vody. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte 5 minut. Potom vmíchejte rajčata, přilijte dalších 350–400 ml vody, přiklopte a vařte 10 minut, dokud čočka nezměkne. Nakonec dochuťte garam masálou a špetkou soli a vmíchejte listy špenátu. Míchejte, dokud špenát nezavadne, a podávejte s chlebem nán.

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč