Vařit a jíst s láskou
Nový televizní pořad Deník Dity P., který na počátku září uvedla Česká televize, je tak trochu kuchařská show a tak trochu film o životě Dity Pecháčkové. Ta v každém díle osobně připraví tři recepty, aby udělala radost sobě a svým blízkým. Jak říká Dita: „Mám se ráda – tak se najím. Mám vás ráda – tak vám uvařím.“ A na nedostatek lásky si nemohou stěžovat ani suroviny, se kterými pracuje. Oblíbená kuchařka v prvním dílu Deníku Dity P. přiznala, že vše nejraději míchá rukama a jídla se s požitkem dotýká, kdykoli je to jen trochu možné. Vsadíme se, že k tomu zláká i vás! A třeba brzy přijde i na její nejoblíbenější jídla: šunkafleky, houbovku a bramboráky.
Sama v kuchyni
Před kameru se v kulinářském pořadu Dita Pecháčková postavila poprvé. Jak sama přiznává, nebylo to pro ni nejjednodušší, protože většinou vaří sama, aby se mohla bez vyrušení soustředit jen na jídlo. Pod vedením režiséra Davida Ondříčka tak ze sebe vydává opravdu netušené výkony. Ten o ní říká: „Dita není instantní moderátorka. Je vtipná a velice originální. Nemusí se líbit každému, jelikož má opravdu svérázný styl a názory. Je to skvělá kuchařka. Překvapivě je i velice přirozená před kamerou.“ Zda má pravdu, můžete posoudit sami.
Páteční podvečer s Ditou P.
Pokud máte rádi kuchařku Deník Dity P., bude vás bavit i její televizní zpracování. Nalaďte si ho každý pátek, pořad začíná vždy v 18.25 na ČT1, nebo se podívejte do archivu České televize. Zítra Dita vyráží na piknik do pražské Stromovky a připraví pečená kuřátka, skvělou paštiku a roztomilé bábovičky s javorovým sirupem a jablky. Už se nemůžeme dočkat…