Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dokonalé domácí sušenky

Dokonalé domácí sušenky
sdílet:
Máme pro vás pár osvědčených tipů, jak péct máslové sušenky, aby byly křehké a rozplývaly se na jazyku.

Těsto na sušenky by mělo být spíš máslovité a lepivé než suché. To ovšem může působit potíže při práci s ním. Proto nejspíš oceníte následující rady:
 

  • Těsto dejte před zpracováním na půl hodiny do lednice, aby méně lepilo.
  • Zkuste těsto rozvalovat mezi dvěma kusy papíru na pečení – nebude se lepit ani nebude obalené moukou. Sušenky vám díky tomu neztvrdnou.
  • Rozválené těsto dejte na pět minut do mrazáku, aby se vám lépe vykrajovalo.
  • Vykrájené tvary přenášejte plochým nožem nebo kovovou špachtlí na plech.
  • Hroudu těsta můžete zabalit do plastové fólie a zamrazit až na tři měsíce. Rozmrazte v chladničce a použijte jako obvykle.


Chcete vyhrát balíček výrobků Sedita? Zúčastněte se soutěže zde.

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč