Máme pro vás pár osvědčených tipů, jak péct máslové sušenky, aby byly křehké a rozplývaly se na jazyku.
Těsto na sušenky by mělo být spíš máslovité a lepivé než suché. To ovšem může působit potíže při práci s ním. Proto nejspíš oceníte následující rady:
- Těsto dejte před zpracováním na půl hodiny do lednice, aby méně lepilo.
- Zkuste těsto rozvalovat mezi dvěma kusy papíru na pečení – nebude se lepit ani nebude obalené moukou. Sušenky vám díky tomu neztvrdnou.
- Rozválené těsto dejte na pět minut do mrazáku, aby se vám lépe vykrajovalo.
- Vykrájené tvary přenášejte plochým nožem nebo kovovou špachtlí na plech.
- Hroudu těsta můžete zabalit do plastové fólie a zamrazit až na tři měsíce. Rozmrazte v chladničce a použijte jako obvykle.
Chcete vyhrát balíček výrobků Sedita? Zúčastněte se soutěže zde.