Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dokonalé domácí sušenky

Dokonalé domácí sušenky
sdílet:
Máme pro vás pár osvědčených tipů, jak péct máslové sušenky, aby byly křehké a rozplývaly se na jazyku.

Těsto na sušenky by mělo být spíš máslovité a lepivé než suché. To ovšem může působit potíže při práci s ním. Proto nejspíš oceníte následující rady:
 

  • Těsto dejte před zpracováním na půl hodiny do lednice, aby méně lepilo.
  • Zkuste těsto rozvalovat mezi dvěma kusy papíru na pečení – nebude se lepit ani nebude obalené moukou. Sušenky vám díky tomu neztvrdnou.
  • Rozválené těsto dejte na pět minut do mrazáku, aby se vám lépe vykrajovalo.
  • Vykrájené tvary přenášejte plochým nožem nebo kovovou špachtlí na plech.
  • Hroudu těsta můžete zabalit do plastové fólie a zamrazit až na tři měsíce. Rozmrazte v chladničce a použijte jako obvykle.


Chcete vyhrát balíček výrobků Sedita? Zúčastněte se soutěže zde.

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín