Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Finále Czech Food Cupu vyhráli kuchaři z Bílého Hořce

Finále Czech Food Cupu vyhráli kuchaři z Bílého Hořce
sdílet:
Porota nejlépe ohodnotila rajskou omáčku kuchařů z Orea Hotelu Bílý Hořec z Harrachova. Tým tvořili Petr Fiala, šéfkuchař z Bílého Hořce, a kuchař Lukáš Tesař.

Z rajčat, nebo z protlaku?


Petr Fiala prý přemýšlel, z čeho rajskou omáčku uvaří. Nakonec dostal přednost protlak před čerstvými rajčaty, prý ještě nenastala pravá rajčatová sezona. Kromě samotné omáčky porota hodnotila i knedlíky a maso. Vítězové získali 55 555 korun.

Celkem soutěžilo patnáct restaurací, přičemž každá restaurace vyslala dvoučlenný tým. Zkrátka nepřišla ani veřejnost. Soutěž na prostranství před hotelem Thermal v Karlových Varech sledovaly stovky lidí a každý mohl výtvory kuchařů ochutnat.

 

 

Czech Specials


Soutěž Czech Food Cup je součástí projektu Czech Specials aneb Ochutnejte Českou republiku. Letos od února do dubna proběhlo celkem pět regionálních kol. V každém z nich se utkaly restaurace, které mají certifikát Czech Specials.

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Germknödel: Sladká alpská pochoutka s českým rodokmenem
  • Zajímavosti

Germknödel: Sladká alpská pochoutka s českým rodokmenem

Kynuté knedlíky, které kdysi bývaly jednoduchým postním jídlem, dnes evokují hlavně pohodu alpských horských chat. Naplněné povidly, přelité voňavou vanilkovou omáčkou a posypané mákem – kdo by odolal? A pokud vás právě nečekají zasněžené...