0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Finále Czech Food Cupu vyhráli kuchaři z Bílého Hořce

Finále Czech Food Cupu vyhráli kuchaři z Bílého Hořce
sdílet:
Porota nejlépe ohodnotila rajskou omáčku kuchařů z Orea Hotelu Bílý Hořec z Harrachova. Tým tvořili Petr Fiala, šéfkuchař z Bílého Hořce, a kuchař Lukáš Tesař.

Z rajčat, nebo z protlaku?


Petr Fiala prý přemýšlel, z čeho rajskou omáčku uvaří. Nakonec dostal přednost protlak před čerstvými rajčaty, prý ještě nenastala pravá rajčatová sezona. Kromě samotné omáčky porota hodnotila i knedlíky a maso. Vítězové získali 55 555 korun.

Celkem soutěžilo patnáct restaurací, přičemž každá restaurace vyslala dvoučlenný tým. Zkrátka nepřišla ani veřejnost. Soutěž na prostranství před hotelem Thermal v Karlových Varech sledovaly stovky lidí a každý mohl výtvory kuchařů ochutnat.

Czech Specials


Soutěž Czech Food Cup je součástí projektu Czech Specials aneb Ochutnejte Českou republiku. Letos od února do dubna proběhlo celkem pět regionálních kol. V každém z nich se utkaly restaurace, které mají certifikát Czech Specials.


Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...

Obchod Apetit