0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Frgály, kyselice i Michelin: užíjte si Karlovský gastrofestival

koláče
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Největší svátek příznivců regionální gastronomie je opět tady! Již podesáté budou valašské Velké Karlovice hostit Karlovský gastrofestival. Jubilejní ročník se uskuteční o víkendu 6. a 7. října a vedle ochutnávek valašských i jiných specialit, farmářských trhů či soutěží o nejlepší frgál a klobásu nabídne také zážitkové galavečeře pro náročné gurmány, včetně setkání se speciálním michelinským hostem z Francie.

cukrář„Letos poprvé na gastrofestival zavítá šéfkuchař oceněný nikoli jednou, ale hned dvěma hvězdami, Francouz Nicolas Decherchi, jenž vede restauraci Paloma v Mougins nedaleko Cannes a stejnojmennou restauraci v Průhonicích u Prahy. Již jedna hvězda je oceněním mimořádné kvality restaurace. Dvě a tři ji řadí na vrchol.

Šéfkuchaři Decherchimu se první hvězdu pro francouzskou Palomu podařilo získat již půl roku po otevření, druhou přidal hned o dva roky později, což je unikát. Gurmánům při sobotní galavečeři a nedělním galaobědě ve Spa hotelu Lanterna představí průřez francouzskou kuchyní doplněnou o skvělá francouzská vína,“ láká Tomáš Blabla, ředitel  Karlovského gastrofestivalu a současně pořádajícího Resortu Valachy.

Další originální příležitost nabídne v pátek 5. října galavečeře První republika připravená týmem Spa hotelu Lanterna při příležitosti letošních oslav 100 let Československa.

Třešinkou na dortu pak bude závěrečná nedělní galavečeře s vinařstvím Kadrnka, které před pár dny získalo ocenění Vinař roku 2018 v kategorii Rodinné vinařství s produkcí do 200 000 lahví a k tomu titul Národního šampiona bílých vín za Ryzlink rýnský, výběr z cibéb 2017. Nejen oceněný ryzlink, ale i další vína představí osobně majitel Jindřich Kadrnka.

Co vše ještě nabízí Karlovský gastrofestival?

Jeden z nejstarších gastronomických festivalů v ČR je unikátní tím, že se koná v autentickém prostředí Velkých Karlovic uprostřed beskydské přírody a navíc je na něj vstup zdarma. Těšit se můžete na ochutnávky (nejen) valašských specialit u místních hotelů, penzionů a hospůdek v 3,5 km dlouhém údolí Léskové, jehož atmosféru dotvářejí typické valašské chaloupky, lesy a pastviny s ovcemi. Mezi gastro zastávkami vás sveze vláček, autobus či koňský povoz, nebo se projdete pěšky po cyklostezce Bečva. Součástí programu je také farmářský trh, soutěž o nejlepší frgál a klobásu, řemeslný jarmark, posezení s muzikami, barmanské večery, kuchařské show, frgálová manufaktura či zážitkové galavečeře ve Spa hotelu Lanterna.

Karlovský gastrofestival Karlovský gastrofestival

Náš tip: Prodlužte si návštěvu festivalových Velkých Karlovic až do pondělí. Zatímco celou neděli se můžete procházet údolím a ochutnávat, večer i pondělní dopoledne můžete zasvětit relaxaci ve wellness. Pobyt v hotelech Lanterna a Horal je cenově zvýhodněný a zahrnuje neomezený vstup do Wellness Horal.

Karlovský gastrofestival Karlovský gastrofestival

Karlovský gastrofestival

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč