Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.5/5 Počet hodnocení: 26
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4651 kcal
Bílkoviny 109 g
Sacharidy 428 g
Tuky 268 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máslo celý dezert přímo božsky provoní!

Suroviny

Na těsto
sůl špetka
máslo 120 g
studené
na potření
Na náplň
středně velké
Na drobenku
studené
skořice špetka

Postup

1

Troubu rozpalte na 200 °C. Z mouky, másla nakrájeného na kousky, soli a dvou tří lžic vody vypracujte vláčné těsto. Jestliže se lepí, přisypte trošku mouky; pokud se naopak rozpadá, přidejte kousek másla. Rozdělte je na šest dílů. Každý vyválejte na placku vysokou tři až pět milimetrů a přesuňte do formiček o průměru 10–12 cm. Překryjte pečicím papírem a posypte suchými fazolemi. Dejte do trouby na dvacet minut předpéct.

2

Mezitím oloupejte hrušky, zbavte je jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. V misce smíchejte ostatní suroviny na náplň. Korpusy vyjměte z trouby, odstraňte papír s fazolemi, potřete koláče bílkem a na minutu je vraťte do trouby – těsto se tak zatáhne a při naplnění krémem se nerozmáčí. Korpusy vyjměte, vějířovitě je poklaďte plátky hrušek a zalijte smetanovým krémem. Pečte dalších dvacet minut, až krémová směs začne tuhnout.

3

Zatímco se koláče pečou, připravte si z uvedených surovin drobenku. Posypte jí koláče a pečte ještě asi deset minut, aby se zabarvila dozlatova. Pokud se povrch koláčů zabarvuje příliš rychle, překryjte je alobalem. Chcete-li, ozdobte meduňkou.

4

Podávejte vychladlé, třeba i s kopečkem zakysané smetany.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...