0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.4 / 5. Počet hodnocení: 18
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4651 kcal
Bílkoviny 109 g
Sacharidy 428 g
Tuky 268 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máslo celý dezert přímo božsky provoní!

Suroviny

Na těsto
mouka pšeničná hladká 200 g
sůl špetka
máslo 120 g
studené
bílek 1 ks
na potření
Na náplň
hruška 5 ks
středně velké
žloutek 3 ks
zakysaná smetana 120 ml
krupicový cukr 100 g
mouka pšeničná hladká 30 g
Na drobenku
máslo 60 g
studené
mouka pšeničná hladká 75 g
krupicový cukr 60 g
skořice špetka

1Troubu rozpalte na 200 °C. Z mouky, másla nakrájeného na kousky, soli a dvou tří lžic vody vypracujte vláčné těsto. Jestliže se lepí, přisypte trošku mouky; pokud se naopak rozpadá, přidejte kousek másla. Rozdělte je na šest dílů. Každý vyválejte na placku vysokou tři až pět milimetrů a přesuňte do formiček o průměru 10–12 cm. Překryjte pečicím papírem a posypte suchými fazolemi. Dejte do trouby na dvacet minut předpéct.

2Mezitím oloupejte hrušky, zbavte je jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. V misce smíchejte ostatní suroviny na náplň. Korpusy vyjměte z trouby, odstraňte papír s fazolemi, potřete koláče bílkem a na minutu je vraťte do trouby – těsto se tak zatáhne a při naplnění krémem se nerozmáčí. Korpusy vyjměte, vějířovitě je poklaďte plátky hrušek a zalijte smetanovým krémem. Pečte dalších dvacet minut, až krémová směs začne tuhnout.

3Zatímco se koláče pečou, připravte si z uvedených surovin drobenku. Posypte jí koláče a pečte ještě asi deset minut, aby se zabarvila dozlatova. Pokud se povrch koláčů zabarvuje příliš rychle, překryjte je alobalem. Chcete-li, ozdobte meduňkou.

4Podávejte vychladlé, třeba i s kopečkem zakysané smetany.

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč