0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.4 / 5. Počet hodnocení: 18
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4651 kcal
Bílkoviny 109 g
Sacharidy 428 g
Tuky 268 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máslo celý dezert přímo božsky provoní!

Suroviny

Na těsto
mouka pšeničná hladká 200 g
sůl špetka
máslo 120 g
studené
bílek 1 ks
na potření
Na náplň
hruška 5 ks
středně velké
žloutek 3 ks
zakysaná smetana 120 ml
krupicový cukr 100 g
mouka pšeničná hladká 30 g
Na drobenku
máslo 60 g
studené
mouka pšeničná hladká 75 g
krupicový cukr 60 g
skořice špetka

1Troubu rozpalte na 200 °C. Z mouky, másla nakrájeného na kousky, soli a dvou tří lžic vody vypracujte vláčné těsto. Jestliže se lepí, přisypte trošku mouky; pokud se naopak rozpadá, přidejte kousek másla. Rozdělte je na šest dílů. Každý vyválejte na placku vysokou tři až pět milimetrů a přesuňte do formiček o průměru 10–12 cm. Překryjte pečicím papírem a posypte suchými fazolemi. Dejte do trouby na dvacet minut předpéct.

2Mezitím oloupejte hrušky, zbavte je jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. V misce smíchejte ostatní suroviny na náplň. Korpusy vyjměte z trouby, odstraňte papír s fazolemi, potřete koláče bílkem a na minutu je vraťte do trouby – těsto se tak zatáhne a při naplnění krémem se nerozmáčí. Korpusy vyjměte, vějířovitě je poklaďte plátky hrušek a zalijte smetanovým krémem. Pečte dalších dvacet minut, až krémová směs začne tuhnout.

3Zatímco se koláče pečou, připravte si z uvedených surovin drobenku. Posypte jí koláče a pečte ještě asi deset minut, aby se zabarvila dozlatova. Pokud se povrch koláčů zabarvuje příliš rychle, překryjte je alobalem. Chcete-li, ozdobte meduňkou.

4Podávejte vychladlé, třeba i s kopečkem zakysané smetany.

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit