0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Gastronomická extáze v La Degustation

Gastronomická extáze v La Degustation
sdílet:
Pokud chcete zažít opravdu nefalšovaný gastronomický zážitek, vydejte se na večeři do restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise. Letos se stala nejlepší českou restaurací podle publikace Maurerův Výběr GRAND RESTAURANT.

Degustace, na kterou nezapomenete

La Degustation, jak již napovídá její název, je restaurací degustační. Můžete si zde objednat jedno ze dvou degustačních menu sestavených ze sedmi chodů doplněných sedmi amuse-bouche – menšími předkrmy velikosti jednohubky. La Degustation nabízí výběr toho nejlepšího z kvalitních českých surovin. Ochutnat můžete ale také zahraniční speciality, jako jsou třeba foie gras nebo lanýže. Šéfkuchař restaurace Oldřich Sahajdák se svým týmem připravují tradiční české pokrmy z konce 19. století podle vypracovaných postupů kuchařské legendy Marie B. Svobodové. Právě teď na menu najdete například třeboňského sumce s karotkovou omáčkou a citronem nebo hovězí loupanou plec s dušenými bramborami. Příjemným překvapením na závěr večera pro vás mohou být pěna z medoviny a staročeský trhanec. 

Skvělé víno a jedinečný interiér

K degustaci si můžete objednat i párování s vínem, kdy ke každému chodu ochutnáte jiné víno, které skvěle doplní váš labužnický zážitek. Vinné menu sestavuje denně na míru každému ze sedmi degustačních chodů Klára Kollárová se svým týmem sommeliérů. Kuchyně v La Degustation je otevřená, a tak hosté mohou sledovat z blízkosti přípravu svých pokrmů. Navíc jsou v restauraci unikátně nasvícené stoly, aby byla veškerá pozornost zaměřena pouze na degustační chody. I když budete muset sáhnout hlouběji do kapsy, vypravte se zažít své gastronomické dobrodružství v La Degustation. Opravdu to stojí za to!  

La Degustation Bohême Bourgeoise
Haštalská 18, Praha 1
Info: www.ladegustation.cz

Připravila Nikola Kricnerová

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit