Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pošírovaný sumec s česnekovým máslem

Šetrné povaření neboli pošírování je jednou z technik, které se na přípravu rybího masa včetně toho ze sumce dobře hodí.

Vydání: 2015/11
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT5M
Vaření 0:05
Maso

Ingredience

    • 800g brambor s pěknou slupkou, nakrájených na čtvrtky
    • sůl
    • 500ml rybího vývaru nebo vody
    • 800g filetů ze sumce, bez kůže (lze použít i podkovy)
    • 2 mrkve, 1 petržel a kousek celeru, nakrájené na tenké nudličky julienne
    • 2 kuličky černého pepře
    • 1 bobkový list
    • 1 biocitron + na ozdobení
    • 1 lžíce másla + na brambory
    • 1 lžíce nasekané hladkolisté petrželky

    NA ČESNEKOVÉ MÁSLO

    • 100g másla
    • 3 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky

Příprava jídla

1 Brambory dejte vařit do osolené vody. Vývar přiveďte k varu, přidejte kořenovou zeleninu, sumce nakrájeného na porce, sůl, pepř, bobkový list a přepůlený citron. Ztlumte, přiklopte a nechte pozvolna táhnout zhruba 5 minut. Vařenou rybu vyjměte.

2 Zeleninu sceďte, osolte a krátce prohřejte na pánvi na rozpuštěném másle.

3 Brambory sceďte, přidejte 2–3 lžíce másla a prohoďte s petrželkou.

4 Na česnekové máslo v rendlíku rozpusťte máslo a vsypte česnek. Krátce společně zvolna zahřívejte, aby se česnek jen lehce zbarvil dozlatova. Vypněte a nechte stát asi 15 minut, aby se máslo provonělo česnekem. Přelijte přes pošírovanou rybu a podávejte s připravenými bramborami, opečenou zeleninou a plátkem citronu. 

TIP Radka Šubrta:

Sumec má dost tučné maso, proto doporučuji filet před přípravou naložit aspoň na 2 hodiny do marinády z bylinek a bílého vína.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sumec v cornflakes pečený v troubě

REKLAMA

Přidat komentář