0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pošírovaný sumec s česnekovým máslem

Sumec
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pošírovaný sumec s česnekovým máslem

3.5 / 5. Počet hodnocení: 15
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3219 kcal
Bílkoviny 186 g
Sacharidy 277 g
Tuky 140 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šetrné povaření neboli pošírování je jednou z technik, které se na přípravu rybího masa včetně toho ze sumce dobře hodí.

Suroviny

brambory 800 g
se slupkou, na čtvrtky
sůl
vývar 500 ml
lze nahradit vodou
sumec 800 g
filet ze sumce bez kůže (ze použít i podkovy)
mrkev 2 ks
na tenké nudličky julienne
petržel 1 ks
na tenké nudličky julienne
celer
kousek, na tenké nudličky julienne
pepř mletý 2 kuličky
bobkový list 1 ks
citron 1 ks
bio, + na ozdobení
máslo 1 PL
+ na brambory
petrželka 1 PL
hladkolistá
Na česnekové máslo
máslo 100 g
česnek 3 stroužek
na tenké plátky

1 Brambory dejte vařit do osolené vody. Vývar přiveďte k varu, přidejte kořenovou zeleninu, sumce nakrájeného na porce, sůl, pepř, bobkový list a přepůlený citron. Ztlumte, přiklopte a nechte pozvolna táhnout zhruba 5 minut. Vařenou rybu vyjměte.

2 Zeleninu sceďte, osolte a krátce prohřejte na pánvi na rozpuštěném másle.

3 Brambory sceďte, přidejte 2–3 lžíce másla a prohoďte s petrželkou.

4 Na česnekové máslo v rendlíku rozpusťte máslo a vsypte česnek. Krátce společně zvolna zahřívejte, aby se česnek jen lehce zbarvil dozlatova. Vypněte a nechte stát asi 15 minut, aby se máslo provonělo česnekem. Přelijte přes pošírovanou rybu a podávejte s připravenými bramborami, opečenou zeleninou a plátkem citronu. 

TIP Radka Šubrta:

Sumec má dost tučné maso, proto doporučuji filet před přípravou naložit aspoň na 2 hodiny do marinády z bylinek a bílého vína.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?
  • Zdraví a výživa

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?

Chléb v nejrůznějších podobách provází lidský jídelníček od pradávna. Protože ho lze snadno a levně připravit, navíc je jeho použití všestranné a univerzální, stal se základní potravinou a důležitým pokrmem mnoha lidí po celém světě. S...
KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč