Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pošírovaný sumec s česnekovým máslem
Sumec
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pošírovaný sumec s česnekovým máslem

3.5/5 Počet hodnocení: 17
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3219 kcal
Bílkoviny 186 g
Sacharidy 277 g
Tuky 140 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šetrné povaření neboli pošírování je jednou z technik, které se na přípravu rybího masa včetně toho ze sumce dobře hodí.

Suroviny

se slupkou, na čtvrtky
sůl
vývar 500 ml
lze nahradit vodou
sumec 800 g
filet ze sumce bez kůže (ze použít i podkovy)
mrkev 2 ks
na tenké nudličky julienne
petržel 1 ks
na tenké nudličky julienne
kousek, na tenké nudličky julienne
pepř mletý 2 kuličky
bio, + na ozdobení
+ na brambory
petrželka 1 PL
hladkolistá
Na česnekové máslo
máslo 100 g
česnek 3 stroužek
na tenké plátky

Postup

1

Brambory dejte vařit do osolené vody. Vývar přiveďte k varu, přidejte kořenovou zeleninu, sumce nakrájeného na porce, sůl, pepř, bobkový list a přepůlený citron. Ztlumte, přiklopte a nechte pozvolna táhnout zhruba 5 minut. Vařenou rybu vyjměte.

2

Zeleninu sceďte, osolte a krátce prohřejte na pánvi na rozpuštěném másle.

3

Brambory sceďte, přidejte 2–3 lžíce másla a prohoďte s petrželkou.

4

Na česnekové máslo v rendlíku rozpusťte máslo a vsypte česnek. Krátce společně zvolna zahřívejte, aby se česnek jen lehce zbarvil dozlatova. Vypněte a nechte stát asi 15 minut, aby se máslo provonělo česnekem. Přelijte přes pošírovanou rybu a podávejte s připravenými bramborami, opečenou zeleninou a plátkem citronu.

TIP Radka Šubrta:

Sumec má dost tučné maso, proto doporučuji filet před přípravou naložit aspoň na 2 hodiny do marinády z bylinek a bílého vína.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín