0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sumec v cornflakes pečený v troubě

Sumec v cornflakes pečený v troubě

4.7 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3562 kcal
Bílkoviny 252 g
Sacharidy 262 g
Tuky 146 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je-li sumec mladý, má jemné a velmi chutné maso, navíc bez drobných kůstek. I proto stojí za to nahodit udičku! 

Suroviny

sumec 800 g
filet bez kůže
sůl
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná hladká 3 PL
vejce 2 ks
kukuřičné lupínky - cornflakes
(cornflakes), sáček promačkejte, než ho roztrhnete
brambory 8 ks
střední moučnaté s pěknou slupkou (varný typ C)
olivový olej
na pokapání
sůl 1 kg
hrubozrnná
Na citronový dip
jogurt řeckého typu 500 g
olivový olej 4 PL
panenský
citron 1 ks
bio, šťáva z celého, nastrouhaná kůra z 0,5
Na salát
bílá ředkev 200 g
(daikon)
černá ředkev 10 ks
cca 1 svazek
olivový olej 2 PL
panenský
citron 1 ks
šťáva
krupicový cukr
na dochucení
pažitka 1 PL
nasekaná
kerblík 1 PL
lze nahradit petrželkou

Postup

1

Troubu předehřejte na 190°C. Brambory potřete olejem, hrubou sůl vsypte do pekáče a brambory do ní posaďte (po upečení sůl nevyhazujte, dá se použít znovu). Brambory pečte cca 25 minut, až budou uvnitř měkké. Vyjměte z trouby a uchovejte horké. Teplotu v troubě zvyšte na 230°C.

2

Na dip prošlehejte jogurt s olejem, přidejte citronovou kůru i šťávu a osolte.

3

Na salát nakrájejte ředkev i ředkvičky na tenké nudličky – čím tenčí, tím lepší! Na zálivku prošlehejte olivový olej a citronovou šťávu, osolte, opepřete a dotáhněte cukrem podle chuti. Promíchejte s ředkví, ředkvičkami, pažitkou a kerblíkem (ten stačí jen natrhat v ruce) a odložte.

4

Sumce nakrájejte na porce, osolte je a opepřete. Pak je obalte v mouce, prošlehaném vejci a nakonec v cornflakes. Takto připravenou rybu pokapejte olivovým olejem (ideální je postříkání olejem ve spreji) a pečte 10–15 minut (podle výšky filetů, ryba musí být propečená, ale nesmějí se spálit lupínky). Podávejte s bramborami, salátem a citronovým dipem. 

TIP Radka Šubrta:
Sumec má dost tučné maso, proto doporučuji filet před přípravou naložit aspoň na 2 hodiny do marinády z bylinek a bílého vína.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč