0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Karotkový salát po francouzsku

Karotkový salát po francouzsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Karotkový salát po francouzsku

4.4 / 5. Počet hodnocení: 10
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 475 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 18 g
Tuky 41 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Různě nastrouhaná či pokrájená karotka vzbudí odlišný chuťový vjem. Pozor, tenhle salát je vysoce návykový!

Suroviny

mrkev 1 svazek
sůl 1 PL
petržel 1 svazek
jemně nakrájená
Na zálivku
cukr 1 PL
ocet 1 PL
česnek stroužků
olivový olej 3 PL

Postup

1

Karotku nastrouhejte najemno nebo nahrubo (případně zpracujte v robotu). Zlehka ji osolte, zamíchejte a nechte chvíli stát. Cukr v hrníčku zalijte octem a promíchejte. Jakmile se cukr rozpustí, přidejte k němu drcený česnek, olej a dobře prošlehejte.

2

Karotku v míse smíchejte s petrželkou a přelijte zálivkou. Opět promíchejte a salát nechte chvíli rozležet.

Přitvrďte  Ještě pikantnější šmrnc salát získá, když do zálivky vešleháte lžičku dijonské hořčice.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/5

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.5/07, str.36

Anonym

Tento recept jsem znala přímo z Francie již dříve a je opravdu vynikající. Příjemnou změnou může být použití balzamikového octa a místo nasekané petrželky je skvělá najemno nakrájená pažitka. Dobrou chuť

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč