0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Karotkový salát po francouzsku

Karotkový salát po francouzsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Karotkový salát po francouzsku

2.8 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 475 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 18 g
Tuky 41 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Různě nastrouhaná či pokrájená karotka vzbudí odlišný chuťový vjem. Pozor, tenhle salát je vysoce návykový!

Suroviny

mrkev 1 svazek
sůl 1 PL
petržel 1 svazek
jemně nakrájená
Na zálivku
cukr 1 PL
ocet 1 PL
česnek stroužků
olivový olej 3 PL

Karotku nastrouhejte najemno nebo nahrubo (případně zpracujte v robotu). Zlehka ji osolte, zamíchejte a nechte chvíli stát. Cukr v hrníčku zalijte octem a promíchejte. Jakmile se cukr rozpustí, přidejte k němu drcený česnek, olej a dobře prošlehejte.
 

2 Karotku v míse smíchejte s petrželkou a přelijte zálivkou. Opět promíchejte a salát nechte chvíli rozležet.

Přitvrďte  Ještě pikantnější šmrnc salát získá, když do zálivky vešleháte lžičku dijonské hořčice.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/5

Komentáře

Anonym

Tento recept jsem znala přímo z Francie již dříve a je opravdu vynikající. Příjemnou změnou může být použití balzamikového octa a místo nasekané petrželky je skvělá najemno nakrájená pažitka. Dobrou chuť

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit