Karotkový salát po francouzsku

Karotkový salát po francouzsku

Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 475 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 18 g
Tuky 41 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Různě nastrouhaná či pokrájená karotka vzbudí odlišný chuťový vjem. Pozor, tenhle salát je vysoce návykový!

Suroviny

mrkev 1 svazek
sůl 1 PL
petržel 1 svazek
jemně nakrájená
Na zálivku
cukr 1 PL
ocet 1 PL
česnek stroužků
olivový olej 3 PL
1.  Karotku nastrouhejte najemno nebo nahrubo (případně zpracujte v robotu). Zlehka ji osolte, zamíchejte a nechte chvíli stát. Cukr v hrníčku zalijte octem a promíchejte. Jakmile se cukr rozpustí, přidejte k němu drcený česnek, olej a dobře prošlehejte.

2.  Karotku v míse smíchejte s petrželkou a přelijte zálivkou. Opět promíchejte a salát nechte chvíli rozležet.

Přitvrďte  Ještě pikantnější šmrnc salát získá, když do zálivky vešleháte lžičku dijonské hořčice.

Komentáře

Anonym

Tento recept jsem znala přímo z Francie již dříve a je opravdu vynikající. Příjemnou změnou může být použití balzamikového octa a místo nasekané petrželky je skvělá najemno nakrájená pažitka. Dobrou chuť

Apetit magazín

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit