Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Karotkový salát po francouzsku
Karotkový salát po francouzsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Karotkový salát po francouzsku

4.3/5 Počet hodnocení: 12
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 475 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 18 g
Tuky 41 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Různě nastrouhaná či pokrájená karotka vzbudí odlišný chuťový vjem. Pozor, tenhle salát je vysoce návykový!

Související recepty

Suroviny

mrkev 1 svazek
sůl 1 PL
petržel 1 svazek
jemně nakrájená
Na zálivku
cukr 1 PL
ocet 1 PL
česnek stroužků
olivový olej 3 PL

Postup

1

Karotku nastrouhejte najemno nebo nahrubo (případně zpracujte v robotu). Zlehka ji osolte, zamíchejte a nechte chvíli stát. Cukr v hrníčku zalijte octem a promíchejte. Jakmile se cukr rozpustí, přidejte k němu drcený česnek, olej a dobře prošlehejte.

2

Karotku v míse smíchejte s petrželkou a přelijte zálivkou. Opět promíchejte a salát nechte chvíli rozležet.

Přitvrďte  Ještě pikantnější šmrnc salát získá, když do zálivky vešleháte lžičku dijonské hořčice.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/5

Komentáře

30.01.2008 09:35
Recept se nachází v č.5/07, str.36
31.01.2008 14:24
Tento recept jsem znala přímo z Francie již dříve a je opravdu vynikající. Příjemnou změnou může být použití balzamikového octa a místo nasekané petrželky je skvělá najemno nakrájená pažitka. Dobrou chuť

Apetit magazín