Grilovaná zelenina je nejen báječnou přílohou k propečenému steaku, ale
v parném létě poslouží i jako lehký vegetariánský oběd. Dnes si
posvítíme na lilek neboli baklažán.
Svatební hostiny zná Malvína Dvořáková dokonale ze všech stran. V asijském bistru a cateringu Tamarind Tree je s manželem Ladislavem chystají pro zákazníky, jednu vystrojili i sami sobě.
...
Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...
Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů.
...
Britská oscarová herečka prorazila v úspěšném trháku Titanic a média si ji tehdy dobírala kvůli jejím plným tvarům. Ačkoliv Kate Winslet svou postavu bohyně za velikost XS nikdy nevyměnila, i ona občas potřebovala nějaké to kolik shodit....
Uchovat jahody, aby byly pořád lahodné, může být oříšek. Nejlepší jsou čerstvé, což není dlouhodobě udržitelný stav. Co když je chceme čerstvé i později? Prozradíme vám, jak na to.
...