Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak udělat domácí vinnou klobásu

Jak udělat domácí vinnou klobásu
sdílet:
Díky know-how řezníka Františka Kšány si můžete na Vánoce dopřát vinnou klobásu vlastní výroby. Potřebovat budete jen pár běžných surovin, střívka a mlýnek na maso.

„Máte ráda sýr? A to vám nevadí, že má tolik tuku?“ uzemnil mě řezník František Kšána, když jsem se pozastavovala nad vrstvou sádla na vepřovém mase, které si připravil pro výrobu domácí vinné klobásky. „Jen díky tučnému bude klobáska měkká a šťavnatá,“ vysvětlil mi a začal popisovat postup tak, že jsem získala pocit, že není nic jednoduššího než si v předvečer Štědrého dne namlít pár kilo masa a udělat klobásky.

Při přípravě domácí vinné klobásy ochotně asistovala editorka Šárka Hamanová, a vy si tak můžete v prosincovém Apetitu přečíst návod krok za krokem.

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...