0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak udělat domácí vinnou klobásu

Jak udělat domácí vinnou klobásu
sdílet:
Díky know-how řezníka Františka Kšány si můžete na Vánoce dopřát vinnou klobásu vlastní výroby. Potřebovat budete jen pár běžných surovin, střívka a mlýnek na maso.

„Máte ráda sýr? A to vám nevadí, že má tolik tuku?“ uzemnil mě řezník František Kšána, když jsem se pozastavovala nad vrstvou sádla na vepřovém mase, které si připravil pro výrobu domácí vinné klobásky. „Jen díky tučnému bude klobáska měkká a šťavnatá,“ vysvětlil mi a začal popisovat postup tak, že jsem získala pocit, že není nic jednoduššího než si v předvečer Štědrého dne namlít pár kilo masa a udělat klobásky.

Při přípravě domácí vinné klobásy ochotně asistovala editorka Šárka Hamanová, a vy si tak můžete v prosincovém Apetitu přečíst návod krok za krokem.

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit