Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak udělat domácí vinnou klobásu

Jak udělat domácí vinnou klobásu
sdílet:
Díky know-how řezníka Františka Kšány si můžete na Vánoce dopřát vinnou klobásu vlastní výroby. Potřebovat budete jen pár běžných surovin, střívka a mlýnek na maso.

„Máte ráda sýr? A to vám nevadí, že má tolik tuku?“ uzemnil mě řezník František Kšána, když jsem se pozastavovala nad vrstvou sádla na vepřovém mase, které si připravil pro výrobu domácí vinné klobásky. „Jen díky tučnému bude klobáska měkká a šťavnatá,“ vysvětlil mi a začal popisovat postup tak, že jsem získala pocit, že není nic jednoduššího než si v předvečer Štědrého dne namlít pár kilo masa a udělat klobásky.

Při přípravě domácí vinné klobásy ochotně asistovala editorka Šárka Hamanová, a vy si tak můžete v prosincovém Apetitu přečíst návod krok za krokem.

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus
  • Lidé a jídlo

Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus

České minerální vody jsou světovým unikátem. „V Česku je velmi bohatá paleta pramenů a bez nadsázky mohu říct, že se na našem území nachází snad všechny existující typy minerálních vod, což je s ohledem na velikost území skutečný unikát,“...