0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jaké víno nalít do sklenek k nedělnímu obědu?

pečené kuře
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Sommelier Vín Apetit pro vás vybral ideální vína k jednotlivým chodům našeho nedělního menu! Plánujete nedělní rodinné setkání u prostřeného stolu? Na tento týden jsme pro vás sestavili lehké jarní menu plné barev a lahodných chutí.

Překvapte hosty oblíbeným carpacciem z červené řepy, hráškovou polévku vylepšete pošírovaným vejce a jako zlatý hřeb programu naservírujte dozlatova vypečené kuře s knedlíčky. Máme pro vás ovšem i bezmasou alternativu hlavního chodu v podobě pečené hlívy, na které si pochutnají nejen vegetariáni, ale i zapřisáhlí milovníci masa. Jako sladkou tečku na závěr hostiny připravte lehoučkou bezé roládu, která se na jazyku doslova rozplyne. Každý chod pak můžete jednoduše doplnit lahví kvalitního vína podle doporučení sommeliera Vín Apetit!

Stačí kliknout na název, fotku jídla či link a můžete vařit! Po kliknutí na název, fotku vína nebo link si o něm můžete přečíst více nebo si ho rovnou objednat s dovážkou až do domu. 

Salátek z červené řepy se sýrovým nočkem

salát s řepouLa Pauline Crémant Brut Crémant de Bourgogne.Tenké plátky marinované červené řepy dokonale doplňuje výrazný rukolový olej, jemný sýrový noček a piniové oříšky. Lehký předkrm, který vás neuzemní, ale naopak vás příjemně naladí na další chody, doplňte lahví svátečního šumivého vína La Pauline Crémant Brut Crémant de Bourgogne.

Recept: http://www.apetitonline.cz/recept/salatek-z-cervene-repy-se-syrovym-nockem
Víno: https://www.vina-apetit.cz/la-pauline-cremant-brut-cremant-de-bourgogne

Hrášková polévka se ztraceným vejcem a ředkvičkami

hrášková polévkaRossetti Pinot GrigioVsaďte na zelenou! Polévka svězí barvy i chuti vás nabije energií a dobrou náladou. Pošírované vejce z vás navíc v očích hostů udělá opravdového kuchařského mistra... Do sklenek k polévce rozlijte suché bílé víno Rossetti Pinot Grigio.

Recept: http://www.apetitonline.cz/recepty/8806-hraskova-polevka-se-ztracenym-vejcem-a-redkvickami.html
Víno: https://www.vina-apetit.cz/rossetti-pinot-grigio

Kuře na mléce & opékané knedlíčky

kuře s opékanými knedlíčkysan gregorioK tomuhle receptu nás inspiroval proslulý francouzský recept na králíka Braillon – jemné maso ještě zjemnělé mlékem, a naopak zvýrazněné pikantní hořčicí a citronovou kůrou a fenyklem je prostě báseň... Zlatý hřeb vašeho menu doplňte lahví italského bílého vína Feudi San Gregorio Greco di Tufo

Recept: http://www.apetitonline.cz/recept/kure-na-mlece-opekane-knedlicky
Víno: https://www.vina-apetit.cz/feudi-san-gregorio-greco-di-tufo

Pečená hlíva ústřičná s kaší z brambor a celeru

pečená hlívabílé vínoPár běžných surovin, minimální práce, zato maximální efekt. Tenhle delikátní pokrm se rozhodně nemusíte bát naservírovat ani k nedělnímu obědu. Bezmasý hlavní chod dokonale doladí lahev španělského suchého bílého vína Casa Safra Ucles DO Verdejo.

Recept: http://www.apetitonline.cz/recepty/8386-pecena-hliva-ustricna-s-kasi-z-brambor-a-celeru.html
Víno: https://www.vina-apetit.cz/casa-safra-ucles-do-verdejo

Bezé roláda

bezé roládaportské vínoBezé roládu nelze nemilovat. Je lehká jako pírko a plná nadýchané šlehačky. Recept je upravený na běžnou velikost plechu, kterou většina z nás doma používá. Chcete-li mít roládu zatočenější, rolujte ji směrem od kratší strany. S dezertem bude skvěle ladit sladké portské víno Barão de Vilar Ruby Port

Recept: http://www.apetitonline.cz/recept/beze-rolada
Víno: https://www.vina-apetit.cz/barao-de-vilar-ruby-port

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit