0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jaké víno podávat k velikonočnímu menu?

velikonoční vajíčka
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Sommelier Vín Apetit pro vás vybral ideální vína k jednotlivým chodům naše jarního svátečního menu!  Sestavili jsme pro vás dokonalé slavnostní menu od předkrmu až po dezert a s hlavními chody, z nichž si vybere každý.

K tradici mají naše recepty sice daleko, ale k jaru velmi blízko. Připravte originální předkrm, uvařte krásně zelenou špenátovou polévku, šťavnaté skočdohubky, lehkou rybu na salátu či jehněčí pečeni s neodolatelným bazalkovo-mátovým pestem a vše zakončete geniálním karamelovým cheesecakem s banány. Každý chod pak můžete doplnit lahví kvalitního vína podle doporučení sommeliera Vín Apetit!

Stačí kliknout na název či fotku jídla a můžete vařit! Po kliknutí na název či fotku vína si o něm můžete přečíst více nebo si ho rovnou objednat s dovážkou až do domu. 
 

fazolovo tuňákový humusrůžové vínoFazolovo-tuňákový hummus 

Talíř s hummusem a zeleninou dejte doprostřed stolu a nechte hosty, aby si sami dali, na co mají chuť. Vy tak získáte čas na doladění hlavního chodu. Báječně ho doladí lahev suchého růžového vína Rockwood White Zinfandel.

 

 

špenátová polévka s quinooubílé vínoŠpenátová polévka s quinoou

Zelený trumf vašeho menu doplňte lahví aromatického suchého bílého vína Castillo Santa Paulina Sauvignon Blanc

 

 

kuřecí saltimboccacuveeKuřecí saltimbocca s hořčicí, smetanou a šalvějí

Italské řízečky ‚skočdohubky‘ se šunkou a šalvějí se správně dělají z telecího masa, ale i varianta s kuřecím masem a hořčicí vás nadchne! Do sklenek k němu rozlijte bílé známkové víno Johann W cuvee white.

 

 

pečené jehněčíčervené vínoJehněčí pečeně s bazalkovo-mátovým pestem

Voňavé bazalkovo-mátové pesto vás zaručeně uchvátí. S jehněčím bude skvěle ladit italské červené Costera Cannonau Cantine Argiolas

 

 

grilovaný losossavignon blankGrilovaný losos se sauce verte  

Sauce verte neboli zelenou omáčku si zamilujete pro její francouzský šmrnc. K rybě se báječně hodí, stejně jako výrazné bíle Arte Vini Sauvignon Blanc VOC Znojmo.

 

 

karamelový cheesecakeportské vínoKaramelový cheesecake s banány 

Neodolatelnou sladkou tečku doplňte lahví vyhlášeného portského Prime’s Port „Late Bottled Vintage“

 

 

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč