Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jaké víno podávat k velikonočnímu menu?

velikonoční vajíčka
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Sommelier Vín Apetit pro vás vybral ideální vína k jednotlivým chodům naše jarního svátečního menu!  Sestavili jsme pro vás dokonalé slavnostní menu od předkrmu až po dezert a s hlavními chody, z nichž si vybere každý.

K tradici mají naše recepty sice daleko, ale k jaru velmi blízko. Připravte originální předkrm, uvařte krásně zelenou špenátovou polévku, šťavnaté skočdohubky, lehkou rybu na salátu či jehněčí pečeni s neodolatelným bazalkovo-mátovým pestem a vše zakončete geniálním karamelovým cheesecakem s banány. Každý chod pak můžete doplnit lahví kvalitního vína podle doporučení sommeliera Vín Apetit!

Stačí kliknout na název či fotku jídla a můžete vařit! Po kliknutí na název či fotku vína si o něm můžete přečíst více nebo si ho rovnou objednat s dovážkou až do domu. 
 

fazolovo tuňákový humusrůžové vínoFazolovo-tuňákový hummus 

Talíř s hummusem a zeleninou dejte doprostřed stolu a nechte hosty, aby si sami dali, na co mají chuť. Vy tak získáte čas na doladění hlavního chodu. Báječně ho doladí lahev suchého růžového vína Rockwood White Zinfandel.

 

 

špenátová polévka s quinooubílé vínoŠpenátová polévka s quinoou

Zelený trumf vašeho menu doplňte lahví aromatického suchého bílého vína Castillo Santa Paulina Sauvignon Blanc

 

 

kuřecí saltimboccacuveeKuřecí saltimbocca s hořčicí, smetanou a šalvějí

Italské řízečky ‚skočdohubky‘ se šunkou a šalvějí se správně dělají z telecího masa, ale i varianta s kuřecím masem a hořčicí vás nadchne! Do sklenek k němu rozlijte bílé známkové víno Johann W cuvee white.

 

 

pečené jehněčíčervené vínoJehněčí pečeně s bazalkovo-mátovým pestem

Voňavé bazalkovo-mátové pesto vás zaručeně uchvátí. S jehněčím bude skvěle ladit italské červené Costera Cannonau Cantine Argiolas

 

 

grilovaný losossavignon blankGrilovaný losos se sauce verte  

Sauce verte neboli zelenou omáčku si zamilujete pro její francouzský šmrnc. K rybě se báječně hodí, stejně jako výrazné bíle Arte Vini Sauvignon Blanc VOC Znojmo.

 

 

karamelový cheesecakeportské vínoKaramelový cheesecake s banány 

Neodolatelnou sladkou tečku doplňte lahví vyhlášeného portského Prime’s Port „Late Bottled Vintage“

 

 

Apetit magazín