Sommelier Vín Apetit pro vás vybral ideální vína k jednotlivým chodům naše jarního svátečního menu! Sestavili jsme pro vás dokonalé slavnostní menu od předkrmu až po dezert a s hlavními chody, z nichž si vybere každý.
Stačí kliknout na název či fotku jídla a můžete vařit! Po kliknutí na název či fotku vína si o něm můžete přečíst více nebo si ho rovnou objednat s dovážkou až do domu.
Fazolovo-tuňákový hummus
Talíř s hummusem a zeleninou dejte doprostřed stolu a nechte hosty, aby si sami dali, na co mají chuť. Vy tak získáte čas na doladění hlavního chodu. Báječně ho doladí lahev suchého růžového vína Rockwood White Zinfandel.
Špenátová polévka s quinoou
Zelený trumf vašeho menu doplňte lahví aromatického suchého bílého vína Castillo Santa Paulina Sauvignon Blanc
Kuřecí saltimbocca s hořčicí, smetanou a šalvějí
Italské řízečky ‚skočdohubky‘ se šunkou a šalvějí se správně dělají z telecího masa, ale i varianta s kuřecím masem a hořčicí vás nadchne! Do sklenek k němu rozlijte bílé známkové víno Johann W cuvee white.
Jehněčí pečeně s bazalkovo-mátovým pestem
Voňavé bazalkovo-mátové pesto vás zaručeně uchvátí. S jehněčím bude skvěle ladit italské červené Costera Cannonau Cantine Argiolas
Grilovaný losos se sauce verte
Sauce verte neboli zelenou omáčku si zamilujete pro její francouzský šmrnc. K rybě se báječně hodí, stejně jako výrazné bíle Arte Vini Sauvignon Blanc VOC Znojmo.
Karamelový cheesecake s banány
Neodolatelnou sladkou tečku doplňte lahví vyhlášeného portského Prime’s Port „Late Bottled Vintage“