
SUROVINY
Hledejte výrobky s co nejmenším počtem přísad. Nejzdravější je bílý jogurt, který obsahuje jen jogurtovou kulturu a mléko. Cokoli navíc znamená jen méně zdraví a více kalorií. Pokud vám chybí nějaká příchuť, přidejte ovoce nebo trochu domácího kompotu či džemu.
TUK
Tuk je sice nositelem chuti, ale pokud nepotřebujete jogurt jako přísadu do dezertu, sáhněte po takovém, který má kolem 3 % tuku a méně.
CUKR
Většina ochucených jogurtů obsahuje spoustu cukru. Vybírejte takový, ve kterém je méně než 15 g (ještě lépe
10 g) sacharidů ve formě cukru. Také se dívejte na poměr bílkovin a cukru – čím víc bílkovin a míň cukru, tím lépe.
PŘÁTELSKÉ BAKTERIE
Soustřeďte se na slovo jogurt a výrobkům, označeným jako jogurtový výrobek nebo nápoj, se radši vyhýbejte. Pokud jste vegani nebo nesnášíte mléko, jezte sójové jogurty se živými kulturami, obohacené vápníkem a vitaminem D.