0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kde ochutnat to nejlepší moravské uzené?

Kde ochutnat to nejlepší moravské uzené?
sdílet:
Slavnosti moravského uzeného každoročně představují kvalitní regionální produkty. O tom nejlepším kousku nerozhodne odborná porota, ale právě vy! Přijďte ochutnat a porovnat výrobky místních uzenářů.

O víkendu 8. a 9. února 2014 můžete na brněnském hradě Veveří v Brně ochutnat výběr toho nejlepšího moravského uzeného. Po celém areálu hradu budou v rámci gastronomických slavností připravené stánky uzenářů, jejichž výrobky návštěvníci nejen okusí, ale i obodují. Sami tak určí ten nejlepší uzenářský výrobek.

Součástí stokorunové vstupenky bude jedna porce uzeného masa a jako bonus teplá miska zabijačkové polévky na zahřátí. V nabídce budou i další zabijačkové pochoutky, třeba ovarová polévka, prejt nebo uzené se zelím, vše vyrobené bez použití jakékoli chemie.

Originální využití moravského uzeného ukáže brněnská restaurace Bohéma. Prozradí vám, jak tento tradiční produkt využít v moderní české i zahraniční kuchyni.
 

Největší jedlík vyhrává


Bohatý program návštěvníky čeká také o necelý měsíc později – 1. a 2. března 2014 na náměstí Svobody ve Valticích. Druhá vlna Slavností moravského uzeného nabídne podobný program jako v Brně. Řezníci školy Uzenářství Sláma návštěvníky naučí, jak zpracovat celého vepříka nebo jak se správně vkládá maso do udírny.

O zábavu se postará soutěž v pojídání knedlíků s uzeným, kde může každý velký jedlík ukázat svou lásku k tradiční české kuchyni. Stejně jako v Brně můžete i ve Valticích svým hlasem rozhodnout, kdo získá první cenu za nejlepší moravské uzené. Stačí jen ochutnat.

Pro všechny děti je připraveno tematické divadlo a minizoo od farmy Eden. Odpolední svačinku si děti snadno připraví samy, a to na ohni. Stačí jen opéct klobásu zakoupenou v jednom z festivalových stánků. Pro více informací o slavnostech mrkněte sem.

 

 

Připravila Nikita Rybová

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč