0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koza ProTibet – podpora tibetských nomádů

Koza ProTibet – podpora tibetských nomádů
sdílet:
Komerční článek - Pastviny plné koz a ovcí, ženy v příbytcích stloukají máslo, tkají koberce a dojí kozy, muži pečlivě dohlížejí na zvířata. Tak vypadal život jednoho z posledních tradičních kmenů tibetských nomádů v severoindickém Himálaji.

Propagace značky protibet.org
Apetitonline.cz není jeho autorem a nemá vliv na jeho obsah.

V posledních letech je však jejich život narušován. Jejich přežití závisí na početném stádu. Přijde-li rodina o množství koz například kvůli příliš tuhé zimě, není schopna se již na vysokohorských pláních uživit. Zbylé stádo musí rozprodat a přestěhovat se do nepřirozeného prostředí měst, kde je pro ně téměř nemožné najít práci. V projektu Koza ProTibet podporujeme nejchudší tibetské nomádské rodiny žijící u tibetských hranic ve výšce 4500 m n. m. Od roku 2011 jsme před přesídlením uchránili 21 rodin a nakoupili pro ně 137 zdravých koz. Díky těm, kteří darovali kozu, se už narodilo 49 kůzlátek! Přidejte se k nám a udělejte radost nákupem Kozy ProTibet, která se skvěle hodí jako vánoční dárek. Pomůžete nejen konkrétní tibetské rodině, ale přispějete k zachování unikátní kultury tibetských nomádů. Více na www.protibet.org


Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka
  • Lidé a jídlo

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka

Na tom, jak pěkného beránka nebo bábovku postavíme na slavnostní stůl, má zásadní vliv forma. Ta dobrá vykouzlí milé rysy, skvěle vede teplo a upečené dílo z ní hladce vyklouzne. A taky neco vydrží. My jsme ideální formu našli ve smaltovně...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč