0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuchaře střední Evropy povede Kubec

Kuchaře střední Evropy povede Kubec
sdílet:
Šéfkuchař hotelu InterContinental Praha a prezident Asociace kuchařů a cukrářů České republiky Miroslav Kubec triumfoval na 34. kongresu Světové asociace kuchařských organizací. Akce se konala 24.–28. ledna 2010 v Santiagu v Chile.


Miroslav Kubec byl téměř jednohlasně zvolen kontinentálním ředitelem WACS (World Association of Chefs Societies) pro střední Evropu. Volební období trvá čtyři roky.  


„Jsem velmi hrdý! Pro mne i AKC ČR, a vlastně i Českou republiku, je to čest, jelikož jsme kandidovali úplně poprvé v osmdesátileté historii existence WACS,“ řekl Miroslav Kubec ihned po vyhlášení oficiálních výsledků a dodal: „Budeme mít jedinečnou možnost propagovat českou kuchyni a umění českých kuchařů.“


Bc. Miroslav Kubec (1960) je absolventem Vysoké školy cestovního ruchu, hotelnictví a lázeňství. Od  roku 1996 je kapitánem juniorského národního družstva kuchařů, se kterým se zúčastnil tří kuchařských olympiád (šest stříbrných a jedna bronzová medaile). Získal také 2. místo na mistrovství světa v Lucemburku. Prezidentem Asociace kuchařů a cukrářů ČR je od roku 2005. 

Představitelé WACS mu v roce 2008  udělili čestné členství v kuchařském spolku Spojených arabských emirátů a medaili prezidenta WACS za organizování konference evropských kuchařských prezidentů a také za aktivní podporu práce světové asociace. Je také nositelem Kříže svatého Vavřince.




Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč