0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Malované sněhové pusinky

dort s malovanými pusinkami
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Naučte se jednoduché ale velmi efektní malované pusinky! Koupili jste si květnový Apetit a nemůžete spustit oči z narozeninových dortů, které vyhráli velkou cukrářskou výzvu? L

íbí se vám roztomilé pruhované pusinky, kterými je ozdoben vítězný dort Ivety Míkové a rádi byste je připravili doma? Nebo vás ještě více zaujali ty pestrorevné, které zdobí dort Lucie Melušové, který získal bronzovou medaili? Není nic snadnějšího!

Malované sněhové pusinky

Ingredience:

  • 2 bílky 
  • 125 g krupicového cukru
  • červená (nebo jiná) gelová potravinářská barva

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 100°C. Plech s nižším okrajem vyložte papírem na pečení.
  2. Mísu (nejlépe od robotu) s bílky a krupicovým cukrem nahřívejte nad vodní parou a vytrvale ručně šlehejte metlou. Když se cukr zcela rozpstí, došlehejte sníh pomocí robotu. Šlehejte na střední výkon asi na 6 - 8 minut. Sníh musí při šlehání zchladnout na pokojovou teplotu, být krásně lesklý a při vytažení šlehací metly robotu by měl tvořit pevné a pružné špičky. V podstatě by měl mít strukturu klasické pěny na holení. 
  3. Okraj zdobícího sáčku s hladkou kulatou zdobící špičkou trochu ohrňte. Tak předejdete "opatlaní" krajů při plnění sáčku. Dovnitř sáčku (od nasazené špičky až po ohrnutý okraj) malým stětečkem udělejte různě silné pruhy červenou potravinářkou barvou (nebo různými barvami, pokud chcete duhové pusinky).
  4. Takto připravený sáček s pruhy uvnitř naplňte sněhem, ohrňte okraj zpět (zatočte, aby vám sníh "neutíkal" vrchem) a na pečící papír stříkejte různě velké špičky sněhu.
  5. Nechte takto připravné pusinky sušit v troubě 2 hodiny. Poté je nechte dokonale vychladnout.

slavnostní dort s pusinkami

Autor: kojzarova.m

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč