0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mezinárodní soutěž o nejlepšího výčepního

Mezinárodní soutěž o nejlepšího výčepního
sdílet:
Kdo nejlépe čepuje plzeňský ležák, to ukáže soutěž International Pilsner Urquell Master Bartender, která odstartovala v Praze. Hlásit se do ní mohou do 21. května výčepní, barmani a barmanky, kteří mají zkušenost s čepováním tohoto piva.

Barmany napřed čekají regionální kola. Národní finále se uskuteční 10. srpna v Plzni. Vítěz z národního finále se v říjnu v Praze a v Plzni utká v mezinárodním kole. Jeho vítěz získá odměnu 10 tisíc eur (asi 256 tisíc korun).

Češi zatím cenu nezískali


Přestože Češi patří k zakladatelům soutěže a v čepování jsou odborníky, žádný Čech dosud soutěž nevyhrál. Hodnotí se například také komunikace se zákazníky a další.

Loni se za výčepem utkalo přes 2500 výčepních z šestnácti zemí. V národním kole vyhrál Vít Voznica z ostravského Pilsner Urquell Original Restaurantu Slezska. Mistrem světa se stal dánský barman Rasmus Kobbersmed.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...

Obchod Apetit