0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mikulovský gourmet festival

Mikulovský gourmet festival
sdílet:
Čtyři dny oslav moravské kuchyně a moravských vín

Vinařské město Mikulov pořádá již popáté festival, na kterém vybraní mistři kuchaři představí svá pojetí moravských jídel v kombinaci s tradičními moravskými odrůdami vína. Jihomoravská oslava pro všechny gurmány se koná od 6. do 8. června 2014. Tématem letošního ročníku je letní lov a kratochvíle Maxmiliána I. z Dietrichsteina, druhého pána mikulovského panství, který působil jako nejvyššího komoří a štolba císaře Rudolfa II.

Moravská jídla v novém pojetí


Do festivalu se zapojí sedm hotelových restaurací, jejichž šéfkuchaři se svými týmy připraví speciality, které se budou snoubit s víny Vinařství Marcinčák a Vinařství Volařík. Hosté podniků tak dostanou příležitost ochutnat například dušené daňčí maso na víně v podniku Pod Svatým kopečkem, opečeného candáta s květákovým mozečkem v Rybí restauraci v lomu Mariánský mlýn či tvarohové knedlíčky s meruňkovou omáčkou a skořicovou zmrzlinou v Zámecké restauraci.

Více na www.mgfest.cz

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit