Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mikulovský gourmet festival

Mikulovský gourmet festival
sdílet:
Čtyři dny oslav moravské kuchyně a moravských vín

Vinařské město Mikulov pořádá již popáté festival, na kterém vybraní mistři kuchaři představí svá pojetí moravských jídel v kombinaci s tradičními moravskými odrůdami vína. Jihomoravská oslava pro všechny gurmány se koná od 6. do 8. června 2014. Tématem letošního ročníku je letní lov a kratochvíle Maxmiliána I. z Dietrichsteina, druhého pána mikulovského panství, který působil jako nejvyššího komoří a štolba císaře Rudolfa II.

Moravská jídla v novém pojetí


Do festivalu se zapojí sedm hotelových restaurací, jejichž šéfkuchaři se svými týmy připraví speciality, které se budou snoubit s víny Vinařství Marcinčák a Vinařství Volařík. Hosté podniků tak dostanou příležitost ochutnat například dušené daňčí maso na víně v podniku Pod Svatým kopečkem, opečeného candáta s květákovým mozečkem v Rybí restauraci v lomu Mariánský mlýn či tvarohové knedlíčky s meruňkovou omáčkou a skořicovou zmrzlinou v Zámecké restauraci.

Více na www.mgfest.cz

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...