Titul Nejlepší restaurace z žebříčku Maurerova výběru Grand Restaurant 2013 získala brněnská Koishi Fish & Sushi. Restaurace je zaměřená na mořské speciality a každoročně se umísťuje v první desítce. V jejím čele stojí Tadayoshi Ebina, člen Asociace tokijských sušimasterů. Restaurace, jež mísí evropskou a asijskou kuchyni, je otevřená teprve necelé čtyři roky, a i přesto se v Maurerově žebříčku umísťuje pravidelně mezi nejlepšími deseti restauracemi.
Druhé místo v letošním výběru obhájila pražská restaurace Alcron pod vedením michelinského šéfkuchaře Romana Pauluse, třetí příčka patří podniku Le Terroir v centru Prahy. Maurerův výběr Grand Restaurant vyšel letos již po sedmnácté. Žebříček je sestavený na základě názorů nezávislých hodnotitelů, kteří navštěvují a bodují restaurace z celé České republiky. Publikaci zakoupíte na www.grandrestaurant.cz za 199 Kč.
Nejlepší restaurací se stala Koishi
Za nejlepším jídlem a servisem musíme podle Maurerova výběru Grand Restaurant 2013 do Brna.
Připravila Irena Vaňková