Trouba jako ohniště
Přinášíme vylepšené verze pečených jablek, které můžete připravit v teple domova a tak, aby vaše kůže neutrpěla žádné újmy. Nejlepší odrůdou bude právě ta, která vám, či sousedovi, roste na zahradě. Ohniště vystřídá protentokrát trouba, místo do uhlíků je budete pokládat do pekáče. Linoucí se vůně však bude stejná jako tenkrát, chuť možná ještě trochu sladší, než si pamatujete. Do pekáče doporučujeme dát nejdříve pečící papír, aby se vám šťáva či další přidané ingredience zbytečně nepřipalovali. Jablka do něj prostě jen vyskládáte. Pokud se vám bude zdát, že slupka hnědne a krabatí příliš rychle, stačí je přikrýt jednou vrstvou alobalu.
Příprava jablek
Od klasického napichování na ostrý klacek či házení přímo na uhlíky dnes odstoupíme. Omytá jablka je třeba pouze seříznout kolem stopky a zbavit jádřince pomocí nože či vykrajovátka. Díky tomu vznikne dutinka přímo volající po naplnění nějakou další sladkou dobrotou. Pak se stačí pohodlně usadit kolem trouby a sledovat, jak si žár pohrává s jablečnou slupkou.
Místo jádřince sladké překvapení
Ingrediencí, které klasickou chuť pečených jablek pozvednou, je několik. Záleží na vaší chuti a preferenci. Pro větší dospělé můžete tento recept ozvláštnit jablečným ciderem. Nejlépe se však hodí pozvednutí sladké chuti pomocí medu a oříšků. Inspirovat se však můžete i jablky s italským nádechem díky mascarpone či výrazným kořením dodávající jablečné chuti zcela nový nádech.