0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jablka pečená na medu

Jablka pečená na medu

3.8 / 5. Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 445 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 59 g
Tuky 16 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Banány, mango, lískové oříšky, skořice, med a kapka rumu – velice voňavá a sladká záležitost. 

Suroviny

ovoce 50 g
pokrájené banány, pomeranče, mango
skořice 0.5 ČL
med 2 PL
lískové oříšky 25 g
hrubě posekané
rum 1 PL
jablko 2 ks
citronová štáva 1 PL

1 Troubu předehřejte na 200 °C. Nasekané ovoce smíchejte se skořicí a medem, nakonec přidejte i ořechy a lžíci rumu. Od stopky vyřízněte celý jádřinec – jablko nerozkrajujte a také si dejte si pozor, abyste ho neponičili.

2 Podél celého obvodu jablka, zhruba v polovině výšky, nařízněte slupku.

3 Jablka položte do zapékací mísy, pokapejte je citronem, naplňte směsí ovoce a pečte 30–40 minut doměkka a dozlatova. Pokud máte pocit, že plody příliš rychle hnědnou, zakryjte je alobalem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit