0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jablka pečená na medu

Jablka pečená na medu

3.8 / 5. Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 445 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 59 g
Tuky 16 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Banány, mango, lískové oříšky, skořice, med a kapka rumu – velice voňavá a sladká záležitost. 

Suroviny

ovoce 50 g
pokrájené banány, pomeranče, mango
skořice ½ ČL
med 2 PL
lískové oříšky 25 g
hrubě posekané
rum 1 PL
citronová šťáva 1 PL

1 Troubu předehřejte na 200 °C. Nasekané ovoce smíchejte se skořicí a medem, nakonec přidejte i ořechy a lžíci rumu. Od stopky vyřízněte celý jádřinec – jablko nerozkrajujte a také si dejte si pozor, abyste ho neponičili.

2 Podél celého obvodu jablka, zhruba v polovině výšky, nařízněte slupku.

3 Jablka položte do zapékací mísy, pokapejte je citronem, naplňte směsí ovoce a pečte 30–40 minut doměkka a dozlatova. Pokud máte pocit, že plody příliš rychle hnědnou, zakryjte je alobalem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč