Jablka pečená na medu

Jablka pečená na medu

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 445 kcal
Bílkoviny 4 g
Cukr 59 g
Tuky 16 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Banány, mango, lískové oříšky, skořice, med a kapka rumu – velice voňavá a sladká záležitost. 

Suroviny

ovoce 50 g
pokrájené banány, pomeranče, mango
skořice 0.5 ČL
med 2 PL
lískové oříšky 25 g
hrubě posekané
rum 1 PL
jablka 2 ks
citronová štáva 1 PL

1 Troubu předehřejte na 200 °C. Nasekané ovoce smíchejte se skořicí a medem, nakonec přidejte i ořechy a lžíci rumu. Od stopky vyřízněte celý jádřinec – jablko nerozkrajujte a také si dejte si pozor, abyste ho neponičili.

2 Podél celého obvodu jablka, zhruba v polovině výšky, nařízněte slupku.

3 Jablka položte do zapékací mísy, pokapejte je citronem, naplňte směsí ovoce a pečte 30–40 minut doměkka a dozlatova. Pokud máte pocit, že plody příliš rychle hnědnou, zakryjte je alobalem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Učíme se od mistra: Poctivý hospodský guláš

Říká se, že na guláši si pochutnáte jen v hospodě. Přesvědčíme vás, že ho zvládnete uvařit i doma. S návodem krok za krokem připravíte pod vedením šéfkuchaře Zdeňka Marcína dokonale vyladěný guláš. Naučíte se opéct cibulku...
  • Novinky a zajímavosti

Vše o povidlech: Sladit či nesladit, péct či vařit?

Komu úroda přála, tomu se plní mísy švestkami a dalším ovocem. Nejlepším způsobem, jak zpracovat ovoce a vybavit se zásobami na zimu, je zavařování. Jednou z nejlahodnějších variant jsou pak bezesporu povidla. Zajímá vás jejich příprava,...
  • Suroviny

Kapary: poupata i plody s dokonalou chutí

Na malé, zelené, oválné kuličky kyselé chuti zvané kapary narazíte především ve Středomoří nebo ve sklenici nakládaných sušených rajčat, oliv či ančoviček. Víte, co vlastně kapary jsou a jaké mají účinky na zdraví? ...
  • Tipy a triky

Jak zpracovat šípky? Zkuste čaj, džem nebo omáčku

Šípková, nebo také psí růže u nás roste planě nejčastěji podél polních cest. Že jsou šípky mimořádně cenné plody plné vitamínů, věděly nejen naše babičky, ale i naši pravěcí předkové, kteří je už tehdy sbírali. ...

Obchod Apetit