Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.8/5 Počet hodnocení: 16
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 445 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 59 g
Tuky 16 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Banány, mango, lískové oříšky, skořice, med a kapka rumu – velice voňavá a sladká záležitost. 

Suroviny

ovoce 50 g
pokrájené banány, pomeranče, mango
skořice ½ ČL
med 2 PL
lískové oříšky 25 g
hrubě posekané
rum 1 PL

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Nasekané ovoce smíchejte se skořicí a medem, nakonec přidejte i ořechy a lžíci rumu. Od stopky vyřízněte celý jádřinec – jablko nerozkrajujte a také si dejte si pozor, abyste ho neponičili.

2

Podél celého obvodu jablka, zhruba v polovině výšky, nařízněte slupku.

3

Jablka položte do zapékací mísy, pokapejte je citronem, naplňte směsí ovoce a pečte 30–40 minut doměkka a dozlatova. Pokud máte pocit, že plody příliš rychle hnědnou, zakryjte je alobalem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Apetit magazín

AD
Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou
  • Jak na to

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou

K teplým večerům patří zahradní párty a grilování, proto by vám neměl ujít jednoduchý recept na skvělý grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou, píše Romana Böhmová z blogu Na skok v kuchyni. Dá se připravit i jako rychlá...