Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 60 min
5,0 (6x)
4. 11. 2019
pečená jablka se zmrzlinou
Apetit
Pečená jablka na cideru
Apetit


Velmi snadné
< 60 min
5,0 (6x)

Ledový cider má hloubku likéru a s dezerty mu to mimořádně sluší.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 6 osob

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 6 osob

NA VLOČKOVÝ KROKANT

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 2336 kcal
  • Bílkoviny 26 g
  • Sacharidy 356 g
  • Tuky 84 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2018/11

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(6 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2018/11

V listopadu už se ochlazuje a my se začínáme poohlížet po hřejivých a hutných jídlech, která nám dodají energii v následujících sychravých měsících. Opouštíme lehké letní saláty a zmocňuje se nás chuť na něco vydatnějšího. Není divu, že naši předkové slavili touto dobou hned několik posvícení. Vzdali jsme jim hold variací na martinskou husu v podobě noblesní galantiny. A protože letos slavíme sto let od vzniku republiky, připravili jsme celé číslo v česko-slovenském duchu. Na některé tradiční recepty jsme se podívali novýma očima, a tak v Apetitu najdete třeba klasické dezerty z cukrárny přeměněné v poháry plné chuti. K jiným receptům se vracíme s pokorou a nostalgií, ať už jsou to hrnkové buchty na plech, které nás rázem přenesou do máminy kuchyně, nebo třeba škubánky či čočková polévka, které poslouží jako ochutnávka z naší chystané kuchařky Česko & Slovensko z edice Best of Apetit. Apetit, napsáno s chutí.  

Související články

Cider

Jablečná hádanka: Cider nebo cidre? Čím se od sebe liší?

Na první pohled téměř nerozeznatelné názvy dokáží zamotat hlavu snad ještě více než samotný moštový nápoj. Jak je spolehlivě rozeznat, abyste při příští objednávce v restauraci zapůsobili jako kulinářský guru? Poradíme, jak se ve světě cid(e)rů hbitě zorientovat.