0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečená jablka s oříškovou drobenkou

Pečená jablka s oříškovou drobenkou

3.6 / 5. Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1830 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 205 g
Tuky 99 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečená jablka jsou obzvlášť vynikající se smetanovými krémy. A dejte si k nim chlazené sladké muškátové víno.

Suroviny

jablko 6 ks
velká
rozinky 50 g
sultánky
skořice 1 ČL
máslo 75 g
cider 100 ml
lze nahradit jablečným džusem
mouka pšeničná hrubá 2 PL
třtinový cukr 4 PL
lískové oříšky 60 g
zakysaná smetana
k podávání, lze nahradit vaniklovým krémem nevo zmrzlinou

1 Předehřejte troubu na 200 stupňů. Jablka v místě stopky lehce seřízněte a vykrojte z nich jádřinec. Ostrým nožem pak zhruba v polovině jejich výšky nařízněte slupku. Narovnejte je do pekáčku potaženého pečicím papírem. Do otvoru po jádřincích nasypte rozinky promíchané se skořicí, navrch dejte oříšek másla, podlijte ciderem nebo moštem a dejte je na čtvrthodinu péct.

2 Mezitím v mixéru promixujte mouku s cukrem a oříšky tak, aby byly oříšky nahrubo nasekané. Přidejte máslo a udělejte drobenku.

3 Po patnácti minutách pečení jablka zasypte drobenkou, přitlačte ji a pečte další čtvrthodinu. Podávejte se šlehačkou, vanilkovým krémem či vanilkovou zmrzlinou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit