0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečená jablka s mascarpone

Pečená jablka s mascarpone

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4370 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 455 g
Tuky 258 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mimořádně harmonické spojení jablek se skořicí a rozinkami znáte ze závinu, taštiček i koláčů. Díky kopci mascarpone ovoněného vanilkou i jedlým jablečným ,dezertním talířkům‘ získáte body jak za jednoduchost, tak za originalitu.

Suroviny

jablko 4 ks
velká, pevná
rozinky 200 g
předem namočené ve vodě/čaji, slité, odkapané
ořechy 200 g
nahrubo mleté/sekané, lískové/vlašské
krupicový cukr 200 g
nejlépe přírodní
krupicový cukr
na posypání
máslo 4 PL
citron 1 ks
štáva a nasekaná kůra
vanilkový cukr 1 PL
mascarpone 200 g

1 Jablkům seřízněte vrchní část se stopkou jako pokličku. Lžičkou vydlabejte dužinu s jaderníkem tak, aby vám zůstaly soudečky s asi půlcentimetrovým okrajem. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 °C.

2 Rozinky v misce promíchejte s ořechy, cukrem, citronovou šťávou a drobně nasekanou jablečnou dužinou. Směsí naplňte jablka, navrch položte plátek másla a přiklopte ‚pokličkou‘; pro jistotu ji upevněte párátky.

3 Narovnejte do pekáčku nebo formy a dejte na pětadvacet až třicet minut péci; že je hotovo, poznáte podle toho, že slupka trochu zvrásní. Mascarpone mezitím utřete s vanilkovým cukrem a citronovou kůrou.

4 Jablka podávejte s mascarpone, ještě teplá nebo mírně vychladlá.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/4

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...

Obchod Apetit