Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečená jablka s mascarpone
Pečená jablka s mascarpone
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečená jablka s mascarpone

5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4370 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 455 g
Tuky 258 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mimořádně harmonické spojení jablek se skořicí a rozinkami znáte ze závinu, taštiček i koláčů. Díky kopci mascarpone ovoněného vanilkou i jedlým jablečným ,dezertním talířkům‘ získáte body jak za jednoduchost, tak za originalitu.

Suroviny

velká, pevná
rozinky 200 g
předem namočené ve vodě/čaji, slité, odkapané
ořechy 200 g
nahrubo mleté/sekané, lískové/vlašské
nejlépe přírodní
na posypání
štáva a nasekaná kůra

Postup

1

Jablkům seřízněte vrchní část se stopkou jako pokličku. Lžičkou vydlabejte dužinu s jaderníkem tak, aby vám zůstaly soudečky s asi půlcentimetrovým okrajem. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 °C.

2

Rozinky v misce promíchejte s ořechy, cukrem, citronovou šťávou a drobně nasekanou jablečnou dužinou. Směsí naplňte jablka, navrch položte plátek másla a přiklopte ‚pokličkou; pro jistotu ji upevněte párátky.

3

Narovnejte do pekáčku nebo formy a dejte na pětadvacet až třicet minut péci; že je hotovo, poznáte podle toho, že slupka trochu zvrásní. Mascarpone mezitím utřete s vanilkovým cukrem a citronovou kůrou.

4

Jablka podávejte s mascarpone, ještě teplá nebo mírně vychladlá.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/4

Komentáře

04.09.2007 20:50
Recept se nachází v č.4/06, str.82

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...