Ryze ovocný dezert, ze kterého se vám i hostům podlomí kolena! Můžete ho doplnit nízkotučnou zakysanou smetanou nebo tvarohem, smíchanými s trochou medu.
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C.
Z jablek odstraňte malým ostrým nožem nebo speciálním vykrajovadlem jádřinec tak, aby vznikl otvor. Každé jablko kolem dokola horizontálně nařízněte.
Jablka postavte do mělkého pekáčku či zapékací misky. Smíchejte med, skořici a pomerančovou kůru a vzniklou směsí vyplňte všechna jablka. Do pekáče nalijte pomerančovou šťávu.
Pečte 40 minut; občas ovoce přelijte vypečenou šťávou. Když jsou jablka skoro hotová, naklaďte na ně i kolem nich ostružiny (či brusinky). Vraťte pekáč do trouby asi na 10 minut, nebo dokud ostružiny nepustí šťávu. Před podáváním ještě polijte jablka šťávou a ostružinami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jablečné hody: 20 receptů s jablky(20 receptů)
- Co se dá vařit v pomalém hrnci? (24 receptů)
Komentáře
14.09.2007 17:34
Apetit 12/04