Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečená jablka
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 19
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 630 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 133 g
Tuky 0 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ryze ovocný dezert, ze kterého se vám i hostům podlomí kolena! Můžete ho doplnit nízkotučnou zakysanou smetanou nebo tvarohem, smíchanými s trochou medu.

Suroviny

středně velká
med 4 PL
mletá
pomerančová kůry jemně nastrouhaná z jednoho pomeranče
scezené, konzervované nebo mražené

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C.

2

Z jablek odstraňte malým ostrým nožem nebo speciálním vykrajovadlem jádřinec tak, aby vznikl otvor. Každé jablko kolem dokola horizontálně nařízněte.

3

Jablka postavte do  mělkého pekáčku či zapékací misky. Smíchejte med, skořici a pomerančovou kůru a vzniklou směsí vyplňte všechna jablka. Do pekáče nalijte pomerančovou šťávu.

4

Pečte 40 minut; občas ovoce přelijte vypečenou šťávou. Když jsou jablka skoro hotová, naklaďte na ně i kolem nich ostružiny (či brusinky). Vraťte pekáč do trouby asi na 10 minut, nebo dokud ostružiny nepustí šťávu. Před podáváním ještě polijte jablka šťávou a ostružinami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

14.09.2007 17:34
Recept se nachází v č.12/04, str.81

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...