Kořeněná pečená jablka

Kořeněná pečená jablka

Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 630 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 133 g
Tuky 0 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ryze ovocný dezert, ze kterého se vám i hostům podlomí kolena! Můžete ho doplnit nízkotučnou zakysanou smetanou nebo tvarohem, smíchanými s trochou medu.

Suroviny

jablka 4 ks
středně velká
med 4 PL
skořice 1 ČL
mletá
pomeranč ks
pomerančová kůry jemně nastrouhaná z jednoho pomeranče
ostružiny 250 g
scezené, konzervované nebo mražené

1Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Z jablek odstraňte malým ostrým nožem nebo speciálním vykrajovadlem jádřinec tak, aby vznikl otvor. Každé jablko kolem dokola horizontálně nařízněte.
 

2Jablka postavte do  mělkého pekáčku či zapékací misky. Smíchejte med, skořici a pomerančovou kůru a vzniklou směsí vyplňte všechna jablka. Do pekáče nalijte pomerančovou šťávu.
 

3Pečte 40 minut; občas ovoce přelijte vypečenou šťávou. Když jsou jablka skoro hotová, naklaďte na ně i kolem nich ostružiny (či brusinky). Vraťte pekáč do trouby asi na 10 minut, nebo dokud ostružiny nepustí šťávu. Před podáváním ještě polijte jablka šťávou a ostružinami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

Apetit magazín

Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...

Obchod Apetit