0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

PFF 09 skončil, došly ústřice

PFF 09 skončil, došly ústřice
sdílet:
Kdo si počká, ten se dočká. V neděli konečně zalilo areál mezi mosty sluníčko, a tak návštěvníci mohli nejen schovat deštníky a pláštěnky, ale konečně odhodit i nějaký ten svršek. Už nebylo třeba hledat přístřeší a mohli jste si sednout, kde se vám zlíbilo. Festivalový areál tak kromě návštěvníků – mimochodem nebylo jich málo, k dočasnému uzavření bran pro velkou návštěvnost došlo hned třikrát – zaplavila růžová sedátka Apetit. Kdo urval lavičku, dělal si ze sedátek stoleček. Apetit 2 v 1!

Potvrdilo se pravidlo, že Prague Food Festival je nejen o ochutnávání, ale i o strategickém plánování. Matadoři už umějí vysledovat, kdy přijít, do jaké fronty si stoupnut a co ochutnat. Amatéři často splakali nad vejdělkem – třeba po ústřicích se doslova zaprášilo. V nabídce je měl stánek Nowaco, za 1 Grand byly za hubičku, a tak kolem čtvrté už námořníci jen vrtěli hlavou a opakovali: „Nemáme, a mít už nebudeme.“ Podobně na tom byla i restaurace La Provence, která je spolu s mušlemi a krevetami nabízela jako předkrm. Ústřice zkrátka došly takovým způsobem, že v La Provence na ně málem vypsali odměnu. „Voucher na večeři za 100 ústřic,“ zaznělo ze stánku.

Počasí dalo festivalu opravdu na frak. Po pátečním boji s deštěm nikdo nepočítal se sobotním návalem labužníků. Restaurace tak už v sobotu odpoledne začaly čerpat z nedělních zásob. V neděli pak povolávaly do zbraně všechny kuchaře, aby bylo odpoledne vůbec co servírovat. Plány ochutnávek tak vzaly za své, místo variace mořských plodů (které zmizely jak pára nad hrncem) se servírovala výborná foïe gras, místo jehněčího hovězí, místo z porcelánu se jedlo z plastu…  Ani tak se ale nikdo nevzdával, kuchaři bojovali statečně až do konce a návštěvníci byli rádi, že je stále na čem si smlsnout.

Fotografie z Prague Food Festivalu si můžete prohlédnout na naší speciální příloze.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby
  • Jak na to

Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby

Vydatná snídaně, rychlá večeře nebo jednoduchý dezert? To je Dutch baby – palačinka z jedné pánve, která udělá parádu na každém stole. Není s ní skoro žádná práce, máte hned hotovo a hodí se na ni čerstvé ovoce s javorovým syrupem, ale i...

Obchod Apetit