0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

PFF 09 skončil, došly ústřice

PFF 09 skončil, došly ústřice
sdílet:
Kdo si počká, ten se dočká. V neděli konečně zalilo areál mezi mosty sluníčko, a tak návštěvníci mohli nejen schovat deštníky a pláštěnky, ale konečně odhodit i nějaký ten svršek. Už nebylo třeba hledat přístřeší a mohli jste si sednout, kde se vám zlíbilo. Festivalový areál tak kromě návštěvníků – mimochodem nebylo jich málo, k dočasnému uzavření bran pro velkou návštěvnost došlo hned třikrát – zaplavila růžová sedátka Apetit. Kdo urval lavičku, dělal si ze sedátek stoleček. Apetit 2 v 1!

Potvrdilo se pravidlo, že Prague Food Festival je nejen o ochutnávání, ale i o strategickém plánování. Matadoři už umějí vysledovat, kdy přijít, do jaké fronty si stoupnut a co ochutnat. Amatéři často splakali nad vejdělkem – třeba po ústřicích se doslova zaprášilo. V nabídce je měl stánek Nowaco, za 1 Grand byly za hubičku, a tak kolem čtvrté už námořníci jen vrtěli hlavou a opakovali: „Nemáme, a mít už nebudeme.“ Podobně na tom byla i restaurace La Provence, která je spolu s mušlemi a krevetami nabízela jako předkrm. Ústřice zkrátka došly takovým způsobem, že v La Provence na ně málem vypsali odměnu. „Voucher na večeři za 100 ústřic,“ zaznělo ze stánku.

Počasí dalo festivalu opravdu na frak. Po pátečním boji s deštěm nikdo nepočítal se sobotním návalem labužníků. Restaurace tak už v sobotu odpoledne začaly čerpat z nedělních zásob. V neděli pak povolávaly do zbraně všechny kuchaře, aby bylo odpoledne vůbec co servírovat. Plány ochutnávek tak vzaly za své, místo variace mořských plodů (které zmizely jak pára nad hrncem) se servírovala výborná foïe gras, místo jehněčího hovězí, místo z porcelánu se jedlo z plastu…  Ani tak se ale nikdo nevzdával, kuchaři bojovali statečně až do konce a návštěvníci byli rádi, že je stále na čem si smlsnout.

Fotografie z Prague Food Festivalu si můžete prohlédnout na naší speciální příloze.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč