Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Restaurace se utkají v soutěži Czech Food Cup

Restaurace se utkají v soutěži Czech Food Cup
sdílet:
Další gastronomické klání, které má pozvednout prestiž českých restaurací a přilákat pozornost k národní kuchyni. Kuchaři z podniků, které mají certifikát Czech Specials, budou soutěžit vždy se dvěma pokrmy, s národní a regionální specialitou. Od února do dubna proběhne celkem pět regionálních kol.

 

Degustace i pro laickou veřejnost
Během jednotlivých soutěží se budou zdarma podávat degustační porce a veřejnost může také hlasovat. Na základě toho bude v každém kole vyhlášen vítěz laické veřejnosti.

- Začíná Praha a okolí se svíčkovou

Soutěž startuje 6. února na veletrhu TOP GASTRO a HOLIDAY WORLD 2010 regionálním kolem restaurací z Prahy a okolí. Národní specialitou určenou pro toto kolo je svíčková na smetaně.

- Morava a Slezsko vytasí svou koprovku

Ve Zlíně se 20. března utkají restaurace z jižní a východní Moravy, ze severní Moravy a ze Slezska. Soutěžním jídlem bude koprová omáčka.

- Na severu prověří ovocné knedlíky

Kuchaři z Českého severu, Krkonoš, Českého ráje a východních Čech přijedou 27. března do Pardubic. Toto kolo bude ve znamení ovocných knedlíků.

- V Budějovicích ryba, v Plzni vepřová pečeně

V Českých Budějovicích bude 10. dubna mezi sebou soutěžit Vysočina, Šumava a jižní Čechy a na programu bude česká ryba na kmínu. Plzeň bude 17. dubna hostit týmy ze severozápadních Čech, Plzeňska a západočeských lázní. Soutěžním jídlem bude vepřová pečeně s knedlíkem a se zelím.

- Na kolonádě můžete ochutnat rajskou

Finále se uskuteční na prvního máje  v Karlových Varech. Vítězná restaurace získá poukázku ve výši 55 555 korun.

V porotě zasednou i známé osobnosti a politici

Porotě předsedá generální ředitelka Grand hotelu Pupp Andrea Pfeffer-Ferklová. Funkci čestné předsedkyně přijala Iveta Toušlová.

Řady profesionálů z oboru zastupuje generální sekretář Asociace hotelů a restaurací Václav Stárek, prezident Asociace kuchařů a cukrářů Miroslav Kubec a Pavel Kosař, ředitel odboru Marketing a externí služby, pověřen řízením agentury CzechTourism. Členy poroty budou také hejtmani nebo jejich zástupci.

Přihlášky do soutěže a další informace se nacházejí na webu agentury Czech Tourism.

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...