Degustace i pro laickou veřejnost
Během jednotlivých soutěží se budou zdarma podávat degustační porce a veřejnost může také hlasovat. Na základě toho bude v každém kole vyhlášen vítěz laické veřejnosti.
- Začíná Praha a okolí se svíčkovou
Soutěž startuje 6. února na veletrhu TOP GASTRO a HOLIDAY WORLD 2010 regionálním kolem restaurací z Prahy a okolí. Národní specialitou určenou pro toto kolo je svíčková na smetaně.
- Morava a Slezsko vytasí svou koprovku
Ve Zlíně se 20. března utkají restaurace z jižní a východní Moravy, ze severní Moravy a ze Slezska. Soutěžním jídlem bude koprová omáčka.
- Na severu prověří ovocné knedlíky
Kuchaři z Českého severu, Krkonoš, Českého ráje a východních Čech přijedou 27. března do Pardubic. Toto kolo bude ve znamení ovocných knedlíků.
- V Budějovicích ryba, v Plzni vepřová pečeně
V Českých Budějovicích bude 10. dubna mezi sebou soutěžit Vysočina, Šumava a jižní Čechy a na programu bude česká ryba na kmínu. Plzeň bude 17. dubna hostit týmy ze severozápadních Čech, Plzeňska a západočeských lázní. Soutěžním jídlem bude vepřová pečeně s knedlíkem a se zelím.
- Na kolonádě můžete ochutnat rajskou
Finále se uskuteční na prvního máje v Karlových Varech. Vítězná restaurace získá poukázku ve výši 55 555 korun.
V porotě zasednou i známé osobnosti a politici
Porotě předsedá generální ředitelka Grand hotelu Pupp Andrea Pfeffer-Ferklová. Funkci čestné předsedkyně přijala Iveta Toušlová.
Řady profesionálů z oboru zastupuje generální sekretář Asociace hotelů a restaurací Václav Stárek, prezident Asociace kuchařů a cukrářů Miroslav Kubec a Pavel Kosař, ředitel odboru Marketing a externí služby, pověřen řízením agentury CzechTourism. Členy poroty budou také hejtmani nebo jejich zástupci.
Přihlášky do soutěže a další informace se nacházejí na webu agentury Czech Tourism.