Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rodinné stříbro: nejlepší kynuté koláče

Rodinné stříbro: nejlepší kynuté koláče
sdílet:
Takhle vypadají opravdové poklady. Exkluzivně jsme získali generacemi prověřené recepty na nejslavnější české a moravské kynuté koláče. Pusťte se do pečení s námi!

Kynuté těsto může začátečníkům připadat složité, když si ale osvojíte pár pravidel, zjistíte, že to s ním až tak komplikované není.

Pozor na vyšší teplotu
Vše nad 55 °C je během kynutí špatně. Teplo však mají kvasinky rády, proto by mělo mít mléko a rozehřáté máslo 40 °C – tedy jen nepatrně víc, než je teplota těla. Všechny ostatní přísady by měly mít pokojovou teplotu.

Nechte vzejít kvásek
Droždí smíchejte s vlažným mlékem, cukrem a trochou mouky a počkejte, až se na hladině vytvoří bubliny. Díky tomuto procesu se aktivují kvasinky a droždí ožije.

Další rady a nejlepší recepty na kynuté koláče včetně legendárních chodských najdete na stránkách říjnového Apetitu.
 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč