0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Seriál o mase: Vepřový bůček

Seriál o mase: Vepřový bůček
sdílet:
Odhoďte zábrany! Bůček je kousek masa, který umí opravdu potěšit. Chutnat bude i tomu, kdo se jinak ,tlustému‘ vyhýbá.

Už z názvu vyplývá, že bůček je vepřový bok. Táhne se sice od krku až k pupku, ale nejlepší je část poblíž přední nohy. Na přípravu rolády je nejlepší bůček bez kosti z oblasti pupku, na pečení se zase spíš hodí středová část se žebry.

Bůček dostanete všude – je to skoro základ státu. Přesto radši nakupujte u svého oblíbeného řezníka, který vám zaručí lepší kvalitu. Nejvyšší metou jsou vepříci z volného chovu – slibně se teď rozvíjí slavné přeštické plemeno, pokryté černou srstí s bílým pruhem přes břicho. Průkopníkem jeho znovuzavedení na trh je biofarma Sasov (www.biofarma.cz). Jinak sáhněte po jiném biovepřovém, protože tak máte jistotu, že jateční váhy dosáhli biovepříci za přirozenou dobu a měli kvalitní krmivo (např. www.kvalitabio.cz).

Proč si dát bůček? Je levný a v dnešní době relativně libový. Možností jeho uplatnění je nekonečně: do paštik, do francouzských škvarků rillettes, oblíbený je v čínské a vůbec v asijské kuchyni a samozřejmě je nepostradatelný při vaření české klasiky – hodí se na pečení, grilování, na moravské vrabce i do segedínského guláše.

Recepty na pomalu pečený bůček s kostí a kůží a bůčkovou roládu z masa bez kosti najdete v únorovém Apetitu.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč