0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sexy kari od asijské šéfkuchařky Sofie Smith

Sexy kari od asijské šéfkuchařky Sofie Smith
sdílet:
Vrabci na střeše si již nějaký čas štěbetají, že oblíbená Sofia Smith rozšířila svá působiště. Prý se postavila za plotnu nového rozvážkového projektu The Sexy Curry Company.

Poctivé kari na sexy způsob


Exotické bylinky, vlastní kořenicí směsi, kari omáčky a pasty. Tohle všechno slibuje rozvážková společnost The Sexy Curry Company. A nejen to! Při donášce používají ekologicky šetrné obaly a každému strávníkovi do něj připraví poctivou porci unikátního kari. V menu nás zaujalo například kachní maso v omáčce vindaloo nebo hovězí maso s kořením madras masala se zázvorem, česnekem, kurkumou, rajčaty a zeleným chilli. Svůj vlastní žhavý zážitek si můžete objednat tady.

 

 

Sofiin svět


I když se Sofia Smith cítí spíše jako Irka, styl jejího vaření ovlivnilo především dětství strávené v Kuala Lumpur a chuťově rozmanitá Asie. Původně IT manažerka Sophia Smith se v českém gastronomickém prostředí stala známou díky působení v pražských restauracích Angel, Sancho a Le Patio. Sladký Sticky Toffee Pudding (datlové košíčky přelité teplou karamelovou omáčkou) se stal již ikonickým dezertem. Její kuchyni jste mohli ochutnat na posledním Apetit pikniku, kde zájemcům ukázala správnou přípravu asijských taštiček won ton s krevetami.

 

 

 

 

Škola asijského vaření


Pokud obdivujete Sofiino kuchařské umění stejně jako my, máte šanci učit se od ní samotné! Stačí navštívit kuchařskou školu Cocina Rivero, kde vede vlastní kuchařské kurzy indické, thajské, francouzské, všeobecně asijské a speciální kari kuchyně. A protože láska prochází žaludkem po celý rok, poznačte si už teď, že v únoru bude k dispozici i speciální valentýnský kurz pro zamilované.

 

 

 

 

 

Připravila Nikita Rybová

 

 

 

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit