0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Soutěž o mistra kávy a nejlepší svíčkovou

Soutěž o mistra kávy a  nejlepší svíčkovou
sdílet:
Vyhlášením výsledků soutěže o mistra kávy skončil na holešovickém Výstavišti v Praze veletrh Top Gastro. V rámci veletrhu se také odehrálo první kolo soutěže Czech Food Cup 2010.

Mistrem kávy se stal majitel brněnské kavárny Pavel Malena. Poprvé mohli soutěžit i junioři, tedy studenti gastronomických škol. Mezi nimi nejvíc zapůsobila Eva Zálešáková, studentka Střední školy společného stravování v Ostravě-Hrabůvce.


V porotě zasedli členové České barmanské asociace a zástupci firem obchodujících s kávou. Posuzovali zejména kvalitu servisu, dodržování hygienických zásad i technologických postupů a pořádek na pracovišti. Chuť a vzhled nápoje hodnotili čtyři degustátoři, kteří posuzovali vyváženost espresa, kapučína i volného nápoje.

Soutěž o nejlepší svíčkovou

V sobotu 6. února odstartovala v rámci veletrhu prvním kolem gastronomická soutěž Czech Food Cup 2010. V úvodu předvedl šéfkuchař hotelové restaurace Park Holiday Martin Havel, jak správně připravit svíčkovou.

Za region Praha zvítězila restaurace Fama Bar Restaurant, která kromě povinné svíčkové oslnila také dezertem a to pečenými jablky od tetičky. V turistickém regionu okolí Prahy obsadila první místo Zámecká restaurace, zámek Liblice, která po svíčkové  nabídla  lívanečky s teplým ovocem a nočkem ze zakysané smetany. Za každý region postupuje vítěz do národního finále v Karlových Varech, které se uskuteční 1. května.

Cena laické veřejnosti

Cenu laické veřejnosti  získal Restaurant Café svatého Václava, který se kromě své svíčkové pochlubil i pražskou telecí kýtou s bylinkovou rýží.


Soutěže se zúčastnily následující restaurace:
 

  • Restaurant Café svatého Václava
  • Fama Bar Restaurant
  • Klášterní pivovar Strahov
  • Residence U černého orla
  • Aquapalace Hotel Prague – Restaurant Astra
  • Zámek Liblice – Zámecká restaurace
  • Zámecká Restaurace Armonia Brandýs nad Labem
  • Restaurant Čertousy

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit