0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Soutěž o mistra kávy a nejlepší svíčkovou

Soutěž o mistra kávy a  nejlepší svíčkovou
sdílet:
Vyhlášením výsledků soutěže o mistra kávy skončil na holešovickém Výstavišti v Praze veletrh Top Gastro. V rámci veletrhu se také odehrálo první kolo soutěže Czech Food Cup 2010.

Mistrem kávy se stal majitel brněnské kavárny Pavel Malena. Poprvé mohli soutěžit i junioři, tedy studenti gastronomických škol. Mezi nimi nejvíc zapůsobila Eva Zálešáková, studentka Střední školy společného stravování v Ostravě-Hrabůvce.


V porotě zasedli členové České barmanské asociace a zástupci firem obchodujících s kávou. Posuzovali zejména kvalitu servisu, dodržování hygienických zásad i technologických postupů a pořádek na pracovišti. Chuť a vzhled nápoje hodnotili čtyři degustátoři, kteří posuzovali vyváženost espresa, kapučína i volného nápoje.

Soutěž o nejlepší svíčkovou

V sobotu 6. února odstartovala v rámci veletrhu prvním kolem gastronomická soutěž Czech Food Cup 2010. V úvodu předvedl šéfkuchař hotelové restaurace Park Holiday Martin Havel, jak správně připravit svíčkovou.

Za region Praha zvítězila restaurace Fama Bar Restaurant, která kromě povinné svíčkové oslnila také dezertem a to pečenými jablky od tetičky. V turistickém regionu okolí Prahy obsadila první místo Zámecká restaurace, zámek Liblice, která po svíčkové  nabídla  lívanečky s teplým ovocem a nočkem ze zakysané smetany. Za každý region postupuje vítěz do národního finále v Karlových Varech, které se uskuteční 1. května.

Cena laické veřejnosti

Cenu laické veřejnosti  získal Restaurant Café svatého Václava, který se kromě své svíčkové pochlubil i pražskou telecí kýtou s bylinkovou rýží.


Soutěže se zúčastnily následující restaurace:
 

  • Restaurant Café svatého Václava
  • Fama Bar Restaurant
  • Klášterní pivovar Strahov
  • Residence U černého orla
  • Aquapalace Hotel Prague – Restaurant Astra
  • Zámek Liblice – Zámecká restaurace
  • Zámecká Restaurace Armonia Brandýs nad Labem
  • Restaurant Čertousy

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší
  • Suroviny

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší

Když se před pěti sty lety  španělský dobyvatel Hernán Cortés vracel ze střední Ameriky, jedněmi z prvních suvenýrů, které s sebou do Evropy přivezl, byly kakaové boby. Jejich využití odkoukal od Aztéků. Ti kakao zpracovávali na...
Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč