Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tajemství hlávky zelí

Tajemství hlávky zelí
sdílet:
Zelí je výtečné jako příloha k vepřovému masu, ale nabízí mnohem širší využití. Co takhle zkusit zelnou polévku, bramborák nebo třeba salát po asijsku?

Zelí má v kuchyni všestranné využití. Oceníte na něm především snadnou přípravu a možnost dlouhého skladování. Obsahuje hodně vody a málo kalorií. V zimě vám díky vysokému obsahu vitaminu C pomáhá bojovat proti nachlazení. Možná dáváte přednost klasice, jako jsou zelňačka nebo dušené zelí k masu. Co si takhle pro změnu dát zelí s kokosem a nudlemi nebo třeba pikantní zelný salát s houbami?

Inspiraci na skvělá jídla se zelím najdete v listopadovém Apetitu.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...