Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy na víkend 30. 11.–1. 12.

vánoční dekorace
ZDROJ: Archiv
sdílet:

V neděli 1. prosince začíná advent, a tak bude většina víkendových akcí ve znamení Vánoc.

apetit pozvánka

Vánoce na Výstavišti

29. 11.–1. 2., 10.00–18.00, Praha 7 Holešovice, Výstaviště
Vánoční atmosféru si vychutnejte na pražském Výstavišti. V historické budově Průmyslového paláce si můžete na Hrnčířských a řemeslných trzích koupit krásné nádobí, dřevěný betlém nebo vánoční dekorace, venku pak na adventních trzích ochutnáte svařené víno a poslechnete si živý zpěv koled. Ale hlavně za námi přijďte do Apetit Lounge. Odpočinete si, prolistujete nejen naše kuchařky či prosincové číslo Apetitu, ale i naše spřátelené časopisy Venkov a styl a Burda Style. A navíc přímo na místě můžete pořídit jak kuchařky, tak předplatné Apetitu za skvělé ceny.

  • Vstup: adventní tržiště a Apetit Lounge – zdarma, Hrnčířské a řemeslné trhy v Průmyslovém paláci – 50 Kč

vaření

Mistrovství světa v přípravě bramborového salátu

30. 11., od 10.00, Mratín (Středočeský kraj), sportovní areál Mratín
Ochutnat spoustu bramborových salátů od různých soutěžních týmů a vybrat si pro letošní vánoční stůl ten pravý recept můžete ve středočeském Mratíně. Na 13. Mistrovství světa v přípravě bramborového salátu budou soutěžit týmy amatérských i poloprofesionálních týmů, každý připraví 2 kg bramborového salátu, podmínkou je použití majonézy a brambor, další ingredience už dodávají týmy podle své fantazie a chuti. Hodnotit bude odborná porota, v jejíž řadách zasedne i redaktorka Apetitu Stáňa Moravcová.

  • Vstup: zdarma

aperitiv

Food Film Fest

30. 11., Praha 6 Dejvice, Národní technická knihovna
Co na plátně, to na jazyku – to je motto festivalu, který o jídle přemýšlí jinak. Zhlédnout můžete několik dokumentárních filmů, které se zabývají jídlem z pohledu vědy (například Mikrobiobi na talíři nebo Vitamíny), z hlediska společenské zodpovědnosti (Vanilka nebo Sója) nebo obě hlediska kombinují (Superjídlo, Víno!) či zkoumají vztah mezi potravinami a našimi smysl (Krotitelé aromat). Promítání doprovodí degustace zajímavých jídel, která z lokálních i exkluzivních surovin připravil pro festival šéfkuchař Zdeněk Marcín, od 19 hodin můžete v rámci sekce Víno! ochutnat česká naturální vína.

  • Vstup: filmy zdarma, degustace po promítání – v rozsahu 150 Kč–600 Kč podle vybraného filmu, info, rezervace a předprodej vstupenek zde

zdobení perníčků

Adventní dílny v Národním zemědělském muzeu

30. 11., 10.00–16.00, Praha 7 Letná, Národní zemědělské muzeum
Tvořivé dílny s adventní tematikou čekají na vás i vaše děti v Národním zemědělském muzeu. Vyzkoušíte si zdobení perníčků, vyrobíte si vánoční přání, dekorace do oken či vánoční lucerničky. Těšit se můžete i na autorské čtení z knihy To jsem z toho jelen a ilustrátorskou dílnu.

  • Vstup: 150 Kč, děti – 50 Kč, do 140 cm zdarma

chateau st. havel

Výlov rybníka a vánoční jarmark

30. 11., 9.00–17.00, Praha 4 Krč, hotel Chateau St. Havel
Vydejte se ochutnat zámecké cukroví, které připravil známý šéfkuchař Ondra Slanina. Ten bude mít na místě i cooking show. Sobotu prvního adventního víkendu zahájí v Chateau St. Havel výlovem rybníka. K jídlu se budou podávat rybí speciality, jako jsou kapří hranolky či rybí polévka. Na nádvoří hotelu se pak těšte na vánoční jarmark s adventní výzdobou a věnci.

  • Vstup: zdarma

objevšvédsko

Objev Švédsko

28. 11.–15. 12., úterý–pátek 11.00–18.00, sobota 11.00–17.00, Praha 1 Staré Město, Rytířská, Galerie českých center
Pokud milujete severský design, vydejte se do Galerie českých center, kde až do půli prosince probíhá výstava Poznej Švédsko, která představí mladou a střední generaci švédských návrhářů, umělců i architektů. V duchu současných témat se výstava soustředí na udržitelnost, ekologii a recyklaci. Pozornost vůči životnímu prostředí je skandinávské mentalitě tradičně vlastní, a tak můžete nahlédnout, jak dělají věci ve Švédsku.

  • Vstup: zdarma
Autor: Lucie Velek

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč