0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy na víkend 30. 11.–1. 12.

vánoční dekorace
ZDROJ: Archiv
sdílet:

V neděli 1. prosince začíná advent, a tak bude většina víkendových akcí ve znamení Vánoc.

apetit pozvánka

Vánoce na Výstavišti

29. 11.–1. 2., 10.00–18.00, Praha 7 Holešovice, Výstaviště
Vánoční atmosféru si vychutnejte na pražském Výstavišti. V historické budově Průmyslového paláce si můžete na Hrnčířských a řemeslných trzích koupit krásné nádobí, dřevěný betlém nebo vánoční dekorace, venku pak na adventních trzích ochutnáte svařené víno a poslechnete si živý zpěv koled. Ale hlavně za námi přijďte do Apetit Lounge. Odpočinete si, prolistujete nejen naše kuchařky či prosincové číslo Apetitu, ale i naše spřátelené časopisy Venkov a styl a Burda Style. A navíc přímo na místě můžete pořídit jak kuchařky, tak předplatné Apetitu za skvělé ceny.

  • Vstup: adventní tržiště a Apetit Lounge – zdarma, Hrnčířské a řemeslné trhy v Průmyslovém paláci – 50 Kč

vaření

Mistrovství světa v přípravě bramborového salátu

30. 11., od 10.00, Mratín (Středočeský kraj), sportovní areál Mratín
Ochutnat spoustu bramborových salátů od různých soutěžních týmů a vybrat si pro letošní vánoční stůl ten pravý recept můžete ve středočeském Mratíně. Na 13. Mistrovství světa v přípravě bramborového salátu budou soutěžit týmy amatérských i poloprofesionálních týmů, každý připraví 2 kg bramborového salátu, podmínkou je použití majonézy a brambor, další ingredience už dodávají týmy podle své fantazie a chuti. Hodnotit bude odborná porota, v jejíž řadách zasedne i redaktorka Apetitu Stáňa Moravcová.

  • Vstup: zdarma

aperitiv

Food Film Fest

30. 11., Praha 6 Dejvice, Národní technická knihovna
Co na plátně, to na jazyku – to je motto festivalu, který o jídle přemýšlí jinak. Zhlédnout můžete několik dokumentárních filmů, které se zabývají jídlem z pohledu vědy (například Mikrobiobi na talíři nebo Vitamíny), z hlediska společenské zodpovědnosti (Vanilka nebo Sója) nebo obě hlediska kombinují (Superjídlo, Víno!) či zkoumají vztah mezi potravinami a našimi smysl (Krotitelé aromat). Promítání doprovodí degustace zajímavých jídel, která z lokálních i exkluzivních surovin připravil pro festival šéfkuchař Zdeněk Marcín, od 19 hodin můžete v rámci sekce Víno! ochutnat česká naturální vína.

  • Vstup: filmy zdarma, degustace po promítání – v rozsahu 150 Kč–600 Kč podle vybraného filmu, info, rezervace a předprodej vstupenek zde

zdobení perníčků

Adventní dílny v Národním zemědělském muzeu

30. 11., 10.00–16.00, Praha 7 Letná, Národní zemědělské muzeum
Tvořivé dílny s adventní tematikou čekají na vás i vaše děti v Národním zemědělském muzeu. Vyzkoušíte si zdobení perníčků, vyrobíte si vánoční přání, dekorace do oken či vánoční lucerničky. Těšit se můžete i na autorské čtení z knihy To jsem z toho jelen a ilustrátorskou dílnu.

  • Vstup: 150 Kč, děti – 50 Kč, do 140 cm zdarma

chateau st. havel

Výlov rybníka a vánoční jarmark

30. 11., 9.00–17.00, Praha 4 Krč, hotel Chateau St. Havel
Vydejte se ochutnat zámecké cukroví, které připravil známý šéfkuchař Ondra Slanina. Ten bude mít na místě i cooking show. Sobotu prvního adventního víkendu zahájí v Chateau St. Havel výlovem rybníka. K jídlu se budou podávat rybí speciality, jako jsou kapří hranolky či rybí polévka. Na nádvoří hotelu se pak těšte na vánoční jarmark s adventní výzdobou a věnci.

  • Vstup: zdarma

objevšvédsko

Objev Švédsko

28. 11.–15. 12., úterý–pátek 11.00–18.00, sobota 11.00–17.00, Praha 1 Staré Město, Rytířská, Galerie českých center
Pokud milujete severský design, vydejte se do Galerie českých center, kde až do půli prosince probíhá výstava Poznej Švédsko, která představí mladou a střední generaci švédských návrhářů, umělců i architektů. V duchu současných témat se výstava soustředí na udržitelnost, ekologii a recyklaci. Pozornost vůči životnímu prostředí je skandinávské mentalitě tradičně vlastní, a tak můžete nahlédnout, jak dělají věci ve Švédsku.

  • Vstup: zdarma
Autor: Lucie Velek

Apetit magazín

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní
  • Tipy a triky

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní

Nemáte rýžovar a s vařením rýže pořád trochu bojujete? Přečtěte si naše rady v článku, podle kterých už bude vždy dokonalá! Byla by však škoda omezit se pouze na jeden druh a způsob její přípravy, vyzkoušejte rýži třeba divokou, červenou či...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?
  • Kvízy

KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?

Soutěž MasterChef už má v Česku za sebou několik řad a jeho popularita neuvadá. Diváci můžou obdivovat talentované kuchaře, kteří se snaží uvařit jídla jako z michelinské restaurace. Někdy se to povede, někdy ne. Uměli byste honosná jídla...
Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...

Obchod Apetit