Dort se spoustou ovoce zalitého v průzračném želé je malé mistrovské dílo. Díky receptu krok za krokem a tipům profesionální cukrářky Pavlíny Berzsiové jej zvládnete i vy!
Co vás Pavlína Berzsiová naučí? Upéct nadýchaný a jemný korpus z piškotového těsta. Vyšlehat pudink s máslem tak, aby se krém nesrazil. Pracovat se želé, aby nesteklo, kam nemá, nerozmáčelo korpus a ovoce pod ním bylo jako pod sklem.
Recept a tipy cukrářky na ovocný želé dort přináší srpnový časopis Apetit.
Comments
Mohu se zeptat nestane se nic když dort udělám v sobotu a jíst ho budem až v neděli ve dvě hodiny?
... nebo jestli mi někdo poradí jak ho mám skladovat aby mu to nevadilo a byl pořád tak užasný?
Aničko, dort můžete pod fólií či poklopem skladovat v lednici až 2 dny, déle však ne. Želé má sklony k plesnivění a natahuje pachy z lednice. Více viz recet: www.apetitonline.cz/recepty/8355-ovocny-dort-se-zele.html
výborný dort