Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

V Praze zakotvila farmářská loď Petra. Přiváží s sebou dobré jídlo i hudbu

nábřeží
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Svezte se na letní vlně a vyrazte na vltavskou náplavku. Na Rašínově nábřeží najdete loď, která kromě chuťových a hudebních zážitků nabízí také nezapomenutelný výhled na panorama Pražského hradu.

 

Po úspěšných farmářských trzích přichází občanské sdružení Archetyp na pražskou náplavku s další novinkou, která rozšiřuje nabídku letní zábavy. Farmářská loď Petra, jež kotví na pražském Rašínově nábřeží poblíž železničního mostu na Výtoni, připlouvá s dobrým jídlem a letní hudbou. „Chceme držet především autentickou a kvalitní kuchyni, která čerpá z českých farmářských surovin, kvalitní nealko nápoje, piva z malých pivovarů a malá, rodinná česká a moravská vinařství,“ vysvětluje k nabídce občerstvení jeden z iniciátorů projektu Jiří Sedláček. V odpoledních a večerních hodinách na lodi Petra ochutnáte klobásky a steaky z přeštických prasat z biofarmy Medito, kapří hranolky a sumčí guláš z třeboňských ryb nebo třeba makedonské a slovinské speciality. 

Aktuální nabídku sledujte na facebookovém profilu farmářského tržiště

vaření

Zpestřením celé atmosféry pak budou vystoupení kapel a dýdžejů. „Chceme dát prostor dosud neobjeveným talentům, kteří na svou slávu teprve čekají, ale třeba také kapelám a interpretům, kteří se rekrutují z kvalitního nejen pražského buskingu (pouliční umělci, pozn. red.),“ doplňuje Sedláček. Každý den od 16 do 22 hodin si tak můžete pojíst a zatančit doslova na vlnách. 

Věděli jste, že…
… pouliční umělci, tedy buskeři, jsou s farmářskými trhy o. s. Archetyp spojeni téměř od počátků jejich konání v Praze? Vzniklo tak například úspěšné uskupení The Brownies, které se stalo ikonou sobotních farmářských trhů na Jiřáku. 

Baví nás:
Petra je bývalá nákladní vlečná loď, která převážela potraviny z Čech do přístavů v Hamburku či Rotterdamu. Teď se díky aktivitě občanského sdružení stala místem, kde se potkává kultura a gastronomie. Takový způsob recyklace se nám moc líbí!

loď

Foto: archiv o. s. Archetyp

Související recepty

Autor: jana.koprivova

Apetit magazín