Pouhé dva kroky a je to. Vynikající s čerstvou zeleninou.
Suroviny
olej
3
PL
klobása
8
ks
nejlépe silné bílé klobásy
víno červené
200
ml
lze vynechat
vývar zeleninový
230
ml
cibule červená
150
g
najemno
brambory
530
g
uvařené, na plátky
sůl
pepř
Postup
1
Osmažte klobásy.
V pekáčku nebo zapékací nádobě, do níž se klobásky dobře vejdou, rozpalte olej, vložte do něj klobásky a za častého obracení je smažte osm až deset minut. Pak klobásky vyjměte a dejte do tepla.
2
Do oleje vsypte cibuli a smažte ji tak dlouho, až bude vláčná a zlatavá. Přilijte víno (pokud chcete) a bujon; povařte tři až čtyři minuty, aby vznikla hustá omáčka. Vložte do ní klobásky a všechno krátce prohřejte. Sejměte z plamene. Předehřejte gril na nejvyšší teplotu.
3
Dokončete pod grilem.
Klobásy s omáčkou pokryjte bramborami, osolte, opepřete a asi osm minut zapékejte dozlatova. Podávejte ihned.
Komentáře