Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Klobásková variace

Klobásková variace

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (2)
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4056 kcal
Bílkoviny 147 g
Sacharidy 129 g
Tuky 307 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pouhé dva kroky a je to. Vynikající s čerstvou zeleninou.

Suroviny

olej 3 PL
klobása 8 ks
nejlépe silné bílé klobásy
víno červené 200 ml
lze vynechat
vývar zeleninový 230 ml
cibule červená 150 g
najemno
brambory 530 g
uvařené, na plátky
sůl
pepř

1Osmažte klobásy.
V pekáčku nebo zapékací nádobě, do níž se klobásky dobře vejdou, rozpalte olej, vložte do něj klobásky a za častého obracení je smažte osm až deset minut. Pak klobásky vyjměte a dejte do tepla. Do oleje vsypte cibuli a smažte ji tak dlouho, až bude vláčná a zlatavá.  Přilijte víno (pokud chcete) a bujon; povařte tři až čtyři minuty, aby vznikla hustá omáčka. Vložte do ní klobásky a všechno krátce prohřejte. Sejměte z plamene. Předehřejte gril na nejvyšší teplotu.

2Dokončete pod grilem.
Klobásy s omáčkou pokryjte bramborami, osolte, opepřete a asi osm minut zapékejte dozlatova. Podávejte ihned.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.12/04, str.12

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit