Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
klobasky
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4056 kcal
Bílkoviny 147 g
Sacharidy 129 g
Tuky 307 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pouhé dva kroky a je to. Vynikající s čerstvou zeleninou.

Suroviny

olej 3 PL
nejlépe silné bílé klobásy
lze vynechat
vývar zeleninový 230 ml
najemno
uvařené, na plátky
sůl
pepř

Postup

1

Osmažte klobásy.
V pekáčku nebo zapékací nádobě, do níž se klobásky dobře vejdou, rozpalte olej, vložte do něj klobásky a za častého obracení je smažte osm až deset minut. Pak klobásky vyjměte a dejte do tepla.

2

Do oleje vsypte cibuli a smažte ji tak dlouho, až bude vláčná a zlatavá.  Přilijte víno (pokud chcete) a bujon; povařte tři až čtyři minuty, aby vznikla hustá omáčka. Vložte do ní klobásky a všechno krátce prohřejte. Sejměte z plamene. Předehřejte gril na nejvyšší teplotu.

3

Dokončete pod grilem.
Klobásy s omáčkou pokryjte bramborami, osolte, opepřete a asi osm minut zapékejte dozlatova. Podávejte ihned.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

31.08.2007 00:01
Recept se nachází v č.12/04, str.12

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...