Klobásková variace

Klobásková variace

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (2)
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4056 kcal
Bílkoviny 147 g
Cukr 129 g
Tuky 307 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Pouhé dva kroky a je to. Vynikající s čerstvou zeleninou.

Suroviny

olej 3 PL
klobása 8 ks
nejlépe silné bílé klobásy
víno červené 200 ml
lze vynechat
vývar zeleninový 230 ml
cibule červená 150 g
najemno
brambory 530 g
uvařené, na plátky
sůl
pepř
1. Osmažte klobásy.
V pekáčku nebo zapékací nádobě, do níž se klobásky dobře vejdou, rozpalte olej, vložte do něj klobásky a za častého obracení je smažte osm až deset minut. Pak klobásky vyjměte a dejte do tepla. Do oleje vsypte cibuli a smažte ji tak dlouho, až bude vláčná a zlatavá.  Přilijte víno (pokud chcete) a bujon; povařte tři až čtyři minuty, aby vznikla hustá omáčka. Vložte do ní klobásky a všechno krátce prohřejte. Sejměte z plamene. Předehřejte gril na nejvyšší teplotu.

2. Dokončete pod grilem.

Klobásy s omáčkou pokryjte bramborami, osolte, opepřete a asi osm minut zapékejte dozlatova. Podávejte ihned.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit