0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Klobásková variace

klobasky
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Klobásková variace

4 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4056 kcal
Bílkoviny 147 g
Sacharidy 129 g
Tuky 307 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pouhé dva kroky a je to. Vynikající s čerstvou zeleninou.

Suroviny

olej 3 PL
klobása 8 ks
nejlépe silné bílé klobásy
víno červené 200 ml
lze vynechat
vývar zeleninový 230 ml
cibule červená 150 g
najemno
brambory 530 g
uvařené, na plátky
sůl
pepř

Postup

1

Osmažte klobásy.
V pekáčku nebo zapékací nádobě, do níž se klobásky dobře vejdou, rozpalte olej, vložte do něj klobásky a za častého obracení je smažte osm až deset minut. Pak klobásky vyjměte a dejte do tepla.

2

Do oleje vsypte cibuli a smažte ji tak dlouho, až bude vláčná a zlatavá.  Přilijte víno (pokud chcete) a bujon; povařte tři až čtyři minuty, aby vznikla hustá omáčka. Vložte do ní klobásky a všechno krátce prohřejte. Sejměte z plamene. Předehřejte gril na nejvyšší teplotu.

3

Dokončete pod grilem.
Klobásy s omáčkou pokryjte bramborami, osolte, opepřete a asi osm minut zapékejte dozlatova. Podávejte ihned.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit