0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Klobásy v koláči
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3387 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 182 g
Tuky 248 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodná a rychlá večeře.

Suroviny

listové těsto 400 g
klobása 4 ks
cibule červená 2 ks
nakrájená na kolečka
víno červené 5 PL
vývar 300 ml
brusinky 2 PL
zavařené

1 Předehřejte troubu na 150 °C. Z plátu lístkového těsta vykrojte čtyři kolečka velikosti dezertního talířku a zvedněte jim okraje. Pečte je zhruba čtvrt hodiny, až zezlátnou a ,vyběhnou‘.

2 Na pánvi zatím opečte klobásky, vyjměte je a dejte stranou. Vložte cibuli a opékejte, dokud nezměkne; trvá to jen dvě minuty. Zalijte vínem a vývarem. Uveďte do varu, vmíchejte brusinky, promíchejte a krátce povařte. Do pánve vraťte klobásky a na mírném plameni vše ještě tak sedm minut provářejte.

3 Upečené kálčky přendejte na talíř a rozdělte do nich připravenou směs z pánve a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/4

Komentáře

Obchod Apetit