Lahodná a rychlá večeře.
Suroviny
listové těsto
400
g
klobása
4
ks
cibule červená
2
ks
nakrájená na kolečka
víno červené
5
PL
vývar
300
ml
brusinky
2
PL
zavařené
Postup
1
Předehřejte troubu na 150 °C. Z plátu lístkového těsta vykrojte čtyři kolečka velikosti dezertního talířku a zvedněte jim okraje. Pečte je zhruba čtvrt hodiny, až zezlátnou a ,vyběhnou.
2
Na pánvi zatím opečte klobásky, vyjměte je a dejte stranou. Vložte cibuli a opékejte, dokud nezměkne; trvá to jen dvě minuty. Zalijte vínem a vývarem. Uveďte do varu, vmíchejte brusinky, promíchejte a krátce povařte. Do pánve vraťte klobásky a na mírném plameni vše ještě tak sedm minut provářejte.
3
Upečené kálčky přendejte na talíř a rozdělte do nich připravenou směs z pánve a podávejte.
Komentáře