Večeře s velkými italskými víny v La Bouchée

Večeře s velkými italskými víny v La Bouchée
sdílet:
Ochutnejte skvělá italská vína. Brněnská restaurace La Bouchée pro vás připravila další degustační večer, tentokrát zaměřený na italskou kuchyni a italská vína.

Vína vám přiblíží sommeliér Petr Hanuš ze společnosti La Fattoria, která spolupracuje s nejlepšími italskými vinaři. Do České republiky dováží vína z tradičních i u nás méně známých regionů Itálie. K vínům se bude podávat také italské menu sestavené speciálně pro tento večer.


Vína:


  • 61" Franciacorta Brut
  • Soave Classico Tedeschi Veneto 2009
  • Bianco Latimis Ronco del Gelso Friuli 2007
  • Sauvignon „Lahn“ St. Michael Eppan Alto Adige 2009
  • Chianti Classico DOCG St. Alfonso Rocca delle Macìe 2005
  • Barolo Corda della Briccolina Batasiolo Piemonte 2003
  • Recioto della Valpolicella Tedeschi Veneto 2004

Menu:


  • Tartar ze žlutoploutvého tuňáka ochucený sušenými rajčátky podávaný s focacciou
  • Italské slávky dušené s rajčaty a lilkem doplněné domácími bramborovými gnocchi
  • Minestrone připravená ze sezonní zeleniny parfémovaná čerstvou bazalkou
  • Raviolky plněné variací lesních hub prohřáté v šalvějovém másle
  • Dančí hřbet pečený dorůžova přelitý vlastní demi-glace doplněný parmazánovými noky
  • Domácí čokoládové tiramisu zdobené čerstvým ovocem

Co: Degustace vín a degustační večeře
Kdy: 20. října 2010 v 19 hodin
Kde: La Bouchée, Údolní 33, Brno
Za kolik: 930 Kč (cena vína), 590 Kč (cena menu)
Info: www.labouchee.cz
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit